Būs tomātu jūra: 2 mēslošanas līdzekļi tomātiem jūlijā un augustā padarīs augļus saldākus un sulīgākus (to būs daudz, spaiņu nepietiks)

Tomātu augšanas virsotne ir jūlija otrajā pusē. Augustā sākas ilgi gaidītās ražas nogatavošanās fāze. Tas nozīmē, ka šajā laikā tomātiem ir nepieciešams mēslojums.

Man šobrīd ir 2 ļoti labas tomātu barības. Veicot abas barošanas ar nelielu intervālu, ražu var palielināt līdz pat 50%!

Visbiežāk vasaras iedzīvotāji atzīmē ražas pieaugumu par aptuveni 20%. Bet, ja tiek pasniegtas visas kārtis (laika apstākļi un īpaša piesardzība, par ko runāju iepriekš), tad skaitļi 50% nešķitīs kaut kā fantastiski.

Pirmā barošana aktīvās augšanas fāzē

Tas ir viss, mēs esam pabeiguši ar slāpekli! Tomātiem vairs nav nepieciešams slāpekli saturošs mēslojums. Protams, mēslošanas līdzekļos šī elementa būs ļoti maz. Tā ir norma.

Mandarīnu rahat-lukuma recepte bez želantīna – nav iespējams atteikties

Pirmā barošana sastāv no 2 sastāvdaļām. Pirmkārt, 10 litru ūdens spainī jāielej 1 glāze pelnu. Un piepildiet ar siltu ūdeni (10 litri). Vissvarīgākais, ko nodrošina pelni, ir kalcijs. Tā daudzums ir pietiekams, lai tomātiem neveidotos ziedu gala puve.

Tad šeit jāpievieno 1 kaudzīta ēdamkarote kālija sulfāta. Kālijs tagad ir visnepieciešamākais elements tomātiem.

Mēslojums saturēs daudz kālija, fosfora, kalcija, cinka, dzelzs un citu elementu. Viss, kas nepieciešams tomātiem veselīgu augļu veidošanai. Aktīvi augs tikko ziedoši tomāti.

Katrs krūms izmanto 1 litru. Iesaku jūlijā veikt vismaz 1 šādu barošanu. Ideālā gadījumā labāk veikt 2 ar 7-10 dienu intervālu.

Fiksā kabaču uzkoda 10 minūtēs, bez cepšanas. Vīrs un bērni slavē un prasa papildporciju

Otrais mēslojums tomātiem

Šeit jums būs nepieciešami arī 2 komponenti. Un tas ir vēl efektīvāk.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment