Būs tomātu jūra: 2 mēslošanas līdzekļi tomātiem jūlijā un augustā padarīs augļus saldākus un sulīgākus (to būs daudz, spaiņu nepietiks)

Un arī barošana tiks apvienota (minerālmēsls + organiskais). Neuztraucieties, augļos nebūs nitrātu!

Mēs izmantosim monokālija fosfātu. Šis mēslojums augos ātri uzsūcas. Tas satur kāliju un fosforu vispieejamākajā veidā. Jebkurš agronoms jums pateiks, ka šo mēslojumu vajadzētu dot tomātiem vismaz vienu reizi.

Augļi kļūs lielāki un mīkstāki, sulīgāki un saldāki. Es arī pamanīju, ka pēc šādas mēslošanas raža labāk saglabājas. Bez ledusskapja tomāti mierīgi noguļ 2-3 nedēļas un nebojājas.

Otra mēslojuma sastāvdaļa ir kālija humāts. Šeit tas vairs nedarbojas kā pārsējs, bet gan kā augšanas stimulators. Ja jūs kādreiz esat audzējuši tomātus uz melnas zemes, tad jūs mani sapratīsiet.

Lasi vēl: Kā likvidēt celmu, nerokot un neizmantojot tehniku: vienkāršs triks no pieredzējuša dārznieka vectēva

Regulāru mēslošanas līdzekļu lietošanu ar kālija humātu var salīdzināt ar augu audzēšanu melnajā augsnē. Tā saka agronomi. Es domāju, ka tas ir pārspīlēts, bet ne spēcīgs.

Vai Latviju atkal sagaida trakas dabas stihijas? Laika ziņu eksperts Toms Bricis nācis klajā ar prognozēm gaidāmajai nedēļai

 

Tātad uz 10 litriem ūdens vajadzēs 1 ēdamkaroti kālija monofosfāta un 35 ml. kālija humāta koncentrāts. Uz iepakojuma labāk apskatīt humāta devas, tās atšķiras.

Visu samaisa un pie saknes ieber 1 litru tomātu. Es arī iesaku veikt 2 šādas barošanas jūlijā un augustā. Jūs redzēsiet, kā pēc 3-4 dienām tomāti palielināsies.

Varu ieteikt arī lapu barošanu. Ja vēlaties. Jūs varat izsmidzināt ar to pašu humātu (skatīt instrukciju), vai arī varat izsmidzināt ar kālija sulfātu (1 tējkarote uz spaini ūdens).

Lasi vēl: Fiksā kabaču uzkoda 10 minūtēs, bez cepšanas. Vīrs un bērni slavē un prasa papildporciju

Neaizmirstiet aizsargāt tomātus no vēlīnās puves šajā laika periodā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment