Cik bieži ir jāmaina gultas veļa, pēc ekspertu domām, bet ko par to saka ierindas statistika?

Cik ātri spilvendrānas, segas pārvalks un palagi kļūst netīri patiesībā. Un cik ātri tos vajadzētu mainīt? Noskaidrosim šajā rakstā!

Cik patīkami ir gulēt uz svaigiem, tīriem, smaržīgiem palagiem… Bet, lai arī lielākajā daļā mājokļu ir automātiskās veļas mazgājamās mašīnas, tomēr mēs mazgājam veļu retāk, nekā gribētos: veļa ir jāsašķiro, jāievieto mašīnā, tad pirms mazgāšanas jāizžāvē un jāizgludina. Un mūsdienu cilvēks ir tik aizņemts…

Turklāt gultas veļas maiņas biežums dažās ģimenēs ir pat tradīcija, paužot sekojošu pārliecību: mana māte un vecmāmiņa, piemēram, veļu mazgāja reizi mēnesī, un es arī to darīšu.

Neticēsiet, Amerikas psihologu asociācija publicēja datus, kas parāda, ka šis sadzīves jautājums ir starp sešiem biežāk minētajiem klupšanas akmeņiem ceļā uz veiksmīgu laulību.

Lasi arī: 5 praktiski iemesli, kāpēc padomju sievietes zem apģērba valkāja kombinē

Lasi arī: Šādi gurķus marinēju katru gadu jau 10 gadus: zelta recepte gadsimtiem ilgi

Tas tiek aktualizēts ģimenes konsultāciju sesijās pie psihologiem: piemēram, vienā mājsaimniecībā veļu mainīja reizi trijās dienās, citā – reizi trijās nedēļās. Abi partneri nespēja pieņemt otra ieradumus, un atrast kompromisu bija grūti.

Papildus psiholoģiskajam aspektam ir arī fiziskais aspekts: gultas veļas svaigums ir svarīga kvalitatīva miega un fiziskās veselības sastāvdaļa.

Bet kā ir pariezi?

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment