Cik daudz veļas pulvera pievienot veļas mašīnai: meistara padoms

 

Padoms no drauga, kurš remontē veļas mašīnas

Kurš vislabāk zina par ideālajām veļas mazgāšanas līdzekļa proporcijām? Protams, servisa centra darbinieki un sadzīves tehnikas remontētāji. Viens šāds draugs man deva labu padomu, es to atcerējos un tagad izmantoju.

Cik maksā pulvera iebēršana, lai automātiskā veļas mašīna to izmazgātu, un tad paliktnī vai iekšpusē nepaliktu atlikumi:

Ja gatavojaties mazgāt drēbes bez nopietniem traipiem (T-krekli, spilvendrānas, dvieļi pēc dušas), uz 1 kg sausas drēbes pietiek ar 1 ēdamkaroti veļas pulvera. Bez kaudzes. Ņemot vērā, ka kraujam vidēji 2,5-3 kg, ne vairāk, pietiks ar 2-3 mazām karotītēm. Ne puse glāzes.

Intensīvai mazgāšanai ar traipiem pietiek ar 2 ēd.k. karotes pulvera uz 1 kg sausas veļas. Pēc maniem standartiem šī ir tieši puse kausiņa no iepakojuma, nevis vesela.

Ar pilnu 5-6 kg veļas mazgājamo mašīnu (kas ir ļoti reti) pietiek ar 5 ēd.k. karotes.

Jo mīkstāks ūdens, jo mazāk tiek izmantots pulveris, jo vairāk ielej un jo cietāks ūdens, jo vairāk putu un mazāks efekts. Tāpēc eksperti iesaka mazgāšanas laikā pievienot mīkstinātājus (želejas, kondicionierus) attiecīgajā nodalījumā, bet ne daudz.

Lasi vēl: “Nodzeltējuši gurķi atkal ziedēs un veidos lielisku ražu”: vienkāršs veids, kā pagarināt gurķu augļošanu

Vai tu lieto daudz pulvera? Vai mēra ar mērkaroti vai uz aci? Uz ko jūs ietaupāt – preces daudzumu vai cenu?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment