Murgs: cilvēki piedalās masu pašnāvībās prātam neaptverama iemesla dēļ.

Runa šoreiz ir par sektām – kopienām, kur cilvēki akli pakļaujas kāda cilvēka (iedomātā līdera) teorijai par dzīvi vai kādu no tās aspektiem un ir gatavi darīt visu, lai dzīvotu saskaņā ar šo teoriju. 

a98772_heavens-gate-01

Heaven’s gate (Paradīzes vārti) – 39 upuri

Tās vadītājs bija Māršals Apelvaits – cilvēks, kurš ticēja, ka ir Jēzus sūtnis un viņa pienākums ir nest pasaulē ziņu par pasaules gala tuvošanos. Viņš saviem sekotājiem stāstīja, ka mūsu planētu “noslaucīs” tās radītāji – citplanētieši. Vienīgais glābiņš cilvēkiem būs pašnāvība – dvēsele par to tiks atalgota ar došanos kosmosā, kur kosmosa kuģī tā varēs sekot līdzi komētai Hale-Bopp līdz brīdim, kad pasaule atdzims no jauna, un viņi vares tajā atgriezties.

Liktenīgajā dienā cilvēki, tērpušies melnās, garās treniņbiksēs, melnos t-kreklos, jaunās Nike zīmola Decades modeļa sporta apavos un aprocēm, uz kurām bija rakstīts “Heaven’s Gate Away Team” (Paradīzes vārtu komanda), izdarīja pašnāvības, lai nepiedzīvotu šīs civilizācijas galu. Pašnāvības tika izdarītas 3 viļņos – 25., 26. un 27.martā, 1997.gadā. Pašnāvnieki iedzēra kokteili, kas sastāvēja no ananasa un vodkas sajaukuma, kam pievienots fenobarbitāls, bet ar to vēl nebija pietiekami – viņi sev galvās uzlika polietilēna maisus, lai panāktu nosmakšanu. Trīs no pašnāvniekiem tika apklāti ar lillā audumu, kabatā katram tika ielikta viena 5 ASV dolāru banknote un 45 centi, kā arī blakus nolikts sakravātu mantu koferis.

Lasi vēl: Kāpēc pašnāvība ir populāra?

capture

Saules tempļa kārtība (The Order of the Solar Temple) – 74 upuri

Jozefs De Mambro ir Saules tempļa kārtības dibinātājs. Viņš ir arī “Jaunās ēras” (“New age”) – reliģiskas kustības lektors. Viņs saviem sekotājiem stāstīja, ka 90-to gadu vidū ir gaidāma pasaules mēroga katastrofa, kas mudināja viņus ieņemt garīgu formu, izdarot pašnāvību. Šī sekta tika bāzēta Šveicē un Kanādā. Laikā no 4.-5.martam 1994.gadā pašnāvības izdarīja 15 cilvēki, un šo cilvēku mājas pēc pašnāvības izdarīšanas tika nodedzinātas. Pēc šī notikuma vairākus gadus pēc kārtas tieši tai pašā laikā pašnāvības izdarīja pārējie 59 upuri. Upuri aiz sevis bija atstājuši zīmītes, kurās bija rakstīts, ka pašnāvība ir viņu glābiņš no liekulības un apspiestības.

1994.gada oktobrī no vairākiem koka dunča dūrieniem tika nogalināts 3 mēnešu vecs zīdainis, kuru sekta uzskatīja par antikrista iemiesojumu. Kvebekas policija atklāja, ka sektas dalībnieki Jozefam bija pārskaitījuši kopā 1 miljonu ASV dolārus.

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment