Cilvēks pēc 55 gadiem – staigājošais mironis? Atsaka apdrošināt cilvēkus darbspējīgā vecumā

Apdrošināšanas kompānija atsaka pārdot individuālo veselības apdrošināšanas polisi cilvēkiem vecākiem par 55 gadiem. Iedzīvotāji, kuri nedaudz pārsniedz šo slieksni, jūtas diskriminēti, jo uzskata, ka aizvien ir darbspējīgi, vēsta portāls skaties.lv un praktiski.lv.

“Manai sievai briest problēmas ar veselību. Daktere ieteica, ka vajadzētu apdrošināt veselību. Iegājām ERGO. Mums prasīja – cik jums gadu? Atbildējām, ka 56.
Bet tikai līdz 54 gadiem varot apdrošināties, pēc 54 gadiem – vispār nerunā ar tevi. Mēs esam norakstīti! Pēc 54 gadiem Latvijā cilvēks ir norakstīts, jo neapdrošina,” sašutis par apdrošināšanas sabiedrības ERGO attieksmi ir Jānis.

Arī citi Bez Tabu uzrunātie iedzīvotāji uzskata, ka atteikt individuālo veselības apdrošināšanu šādā vecumā ir absurdi, pat diskriminējoši.
Savukārt uzrunātais tūrists no Norvēģijas Loefs norāda, ka Skandināvijas valstī individuālās polises tirgo līdz 70 gadu vecumam.

Lana, rīdziniece: “Tas ir diskriminējoši. Mans vīrs slimoja ar onkoloģiju, un apdrošinātāji atteicās. Jebkura firma. Neviens ar mani nerunāja.
Izrādās, individuālās veselības polises Latvijā tirgo vien dažas apdrošināšanas kompānijas, un tās, izņemot ERGO, vecuma slieksni noteikušas krietni augstāku par 55 gadiem. Tiesa, gados vecākai personai ar veselības problēmām polise izmaksā dārgāk.”

ERGO Veselības un dzīvības apdrošināšanas departamenta direktors Gints Konrads norāda, ka pārdot polises cilvēkiem vecākiem par 55 gadiem pagaidām neesot izdevīgi.

“Ja mēs apdrošinātu cilvēkus, kuri ir vecāki, nenoliedzami, ļoti sadārdzinātos polises cena un apdrošinātām personām tā nebūtu pieejama,” norāda ERGO pārstāvis. Latvijas apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins norāda, ka kompānijām būs jāpārskata sava veselības apdrošināšanas politika.

“Mūsu sabiedrība noveco. Es domāju, ka apdrošinātāji būs spiesti iet līdzi tirgum un šo pieprasījumu apmierināt, proti, piedāvāt senioriem veidotus produktus. Eiropā tāda pieredze ir: senioriem speciāli veidoti gan ceļojumu, gan veselības apdrošināšanas produkti. Domāju, ka mēs drīz nonāksim turpat,” uzskata J. Abāšins.

Video sižetu vari noskatīties spiežot ŠEIT 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment