Dārzeņu salāti “Desmitnieks”, kurus var gatavot arī ziemā; Tikai žēl, ka tos neatklāju ātrāk

Parasti ģimenēs ēdiena gatavošanu lielākoties uzņemas sievietes, jo viņām tas bieži izdodas īpaši veiksmīgi un garšīgi. Taču, ja arī vīrietis iegulda pūles, rezultāts var būt tikpat izcils, un mājas maltīte kļūs baudāma ikvienam.

Vasarai ritot pilnā sparā, nereti rodas vēlme izmēģināt kaut ko jaunu un gardu. Turklāt, kad iestāsies ziemas aukstie mēneši, būs patīkami atvērt kādu sagatavotu burciņu un izbaudīt vasaras gardumu.

Lasi arī: Labvēlīgs Pilnmēness 15. decembrī. Ko jūs varat un ko nevarat darīt šajā dienā

Katru vasaras vidu es jautāju mājiniekiem, kādus dārzeņu konservus viņi vēlas. Vīram vislabāk garšo tomāti, dēlam sotē no baklažāniem, bet māsa nespēj iztēloties ziemu bez konservētas paprikas. Pagājušajā gadā es pagatavoju salātus „Desmitnieks”, kas visiem ļoti patika. Atsauksmes bija tik labas, ka šogad būs jāsagatavo vēl vairāk.

Šie dārzeņu salāti nav nosaukti „Desmitnieks” bez iemesla. Salātu sastāvā ir 10 sastāvdaļas, kas ir viegli atcerēties. Recepti pat nebūs nepieciešams pierakstīt kulinārijas burtnīcā.

Kā pagatavot šos salātus?

Papildus baklažāniem, tomātiem, paprikai un sīpoliem, salātu pagatavošanai var izmantot arī burkānus un kabačus. Visi dārzeņi jāņem pa 10 gabaliem.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Pagatavošana:

1. Kārtīgi nomazgājiet dārzeņus. Baklažānus sagrieziet kubiņos, aplejiet ar aukstu ūdeni un atstājiet uz pusstundu.

2. Tomātus sagrieziet četrās daļās, sīpolus – pusgredzenos, papriku un ķiplokus – kubiņos.

3. No baklažāniem nolejiet ūdeni.

Katlā samaisiet visus dārzeņus, pievienojiet eļļu, sāli un cukuru. Lieciet katlu uz uguns un gatavojiet dārzeņus, periodiski apmaisot. Uzvāriet, pēc tam sautējiet 30 minūtes. Gatavošanas procesā pievienojiet piparus.

4. Tad pievienojiet dārzeņiem ķiplokus un etiķi. Visu samaisiet un vāriet vēl 5 minūtes.

5. Noņemiet katlu no uguns, salātus lieciet sterilizētās burkās. Aizvākojiet burkas, apgāziet otrādi, sasedziet un atstājiet, lai burkas atdziest.

6. Ja gatavošanas laikā manāt, ka šķidruma ir par maz, varat pieliet nedaudz ūdeni. No minētā produktu daudzuma sanāk 10 puslitra burciņas vai 5 litra burkas. Neaizmirstiet kārtīgi iztīrīt burkas un vākus.

Un tas būtu arī viss. Varbūt sākumā pirmaja reizē liksies, ka tas paņem mazliet vairāk laika, lai šos salātus pagatavot, taču es jau pie otrā piegājiena izdarīju visu salīdzinoši ātri un tiešām visu iegaumēju galvā, kā pa soļiem visu vajag darīt.

 

Sastāvdaļas:

Baklažāni 10 gab.

Tomāti 10 gab.

Paprika 10 gab.

Sīpoli 10 gab.

Piparu graudi 10 gab.

Eļļa 1 glāze

Cukurs 100 g.

Sāls 2 ēdamkarotes

Etiķis 3 ēdamkarotes

Ķiploki 10 daiviņas

 

Salātiņi būs patiešām garšīgi visai ģimenei un izcelsies gan siltos, gan aukstos mēnešos, piedāvājot atsvaidzinošu un vēlamu ēdienu dažādām garšas vēlmēm. Ceru, ka šie salāti kļūs par iecienītu ēdienu jūsu mājās, piešķirot katrai maltītei īpašu garšu un prieku. Lai jums izdodas sagatavot šos gardos salātus un izbaudīt katru kumosu!

 

 

Leave a Comment