Dārzeņu salāti “Desmitnieks” ziemai: žēl, ka tos neatklāju ātrāk

Parasti ģimenēs ēdienu gatavo galvenokārt sievietes, jo viņām tas sanāk daudz veiksmīgāk un garšīgāk. Tomēr, ja vīrietis arī pieliek pūles, rezultāts būs tikpat labs, un mājas ēdiens būs garšīgs ikvienam.

Ņemot vērā, ka vasara joprojām rit pilnā sparā, bieži vien gribas izmēģināt kaut ko jaunu un gardu. Vēl jo vairāk, kad pienāks ziemas aukstie mēneši, būs patīkami atvērt kādu burciņu un nogaršot, kas izdevies.

 

Katru vasaras vidu es jautāju mājiniekiem, kādus dārzeņu konservus viņi vēlas. Vīram vislabāk garšo tomāti, dēlam sotē no baklažāniem, bet māsa nespēj iztēloties ziemu bez konservētas paprikas. Pagājušajā gadā es pagatavoju salātus „Desmitnieks”, kas visiem ļoti patika. Atsauksmes bija tik labas, ka šogad būs jāsagatavo vēl vairāk.

Es vāru bietes tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; Mamma šo metodi izmanto jau ilgu laiku

Šie dārzeņu salāti nav nosaukti „Desmitnieks” bez iemesla. Salātu sastāvā ir 10 sastāvdaļas, kas ir viegli atcerēties. Recepti pat nebūs nepieciešams pierakstīt kulinārijas burtnīcā.

Kā pagatavot šos salātus?

 

Papildus baklažāniem, tomātiem, paprikai un sīpoliem, salātu pagatavošanai var izmantot arī burkānus un kabačus. Visi dārzeņi jāņem pa 10 gabaliem.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Kartupeļi grieķu gaumē: tik garšīgi, ka tos var ēst bez gaļas

Pagatavošana:

 

1. Kārtīgi nomazgājiet dārzeņus. Baklažānus sagrieziet kubiņos, aplejiet ar aukstu ūdeni un atstājiet uz pusstundu.

2. Tomātus sagrieziet četrās daļās, sīpolus – pusgredzenos, papriku un ķiplokus – kubiņos.

Lasi vēl: Mans tēvs saglabāja recepti no PSRS laiku ēdnīcām: populārākā un dārgākā zupa

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment