Dārzeņu salāti “Desmitnieks” ziemai: žēl, ka tos neatklāju ātrāk

3. No baklažāniem nolejiet ūdeni.

 

Katlā samaisiet visus dārzeņus, pievienojiet eļļu, sāli un cukuru. Lieciet katlu uz uguns un gatavojiet dārzeņus, periodiski apmaisot. Uzvāriet, pēc tam sautējiet 30 minūtes. Gatavošanas procesā pievienojiet piparus.

4. Tad pievienojiet dārzeņiem ķiplokus un etiķi. Visu samaisiet un vāriet vēl 5 minūtes.

5. Noņemiet katlu no uguns, salātus lieciet sterilizētās burkās. Aizvākojiet burkas, apgāziet otrādi, sasedziet un atstājiet, lai burkas atdziest.

 

6. Ja gatavošanas laikā manāt, ka šķidruma ir par maz, varat pieliet nedaudz ūdeni. No minētā produktu daudzuma sanāk 10 puslitra burciņas vai 5 litra burkas. Neaizmirstiet kārtīgi iztīrīt burkas un vākus.

 

Un tas būtu arī viss. Varbūt sākumā pirmaja reizē liksies, ka tas paņem mazliet vairāk laika, lai šos salātus pagatavot, taču es jau pie otrā piegājiena izdarīju visu salīdzinoši ātri un tiešām visu iegaumēju galvā, kā pa soļiem visu vajag darīt.

Mans tēvs saglabāja recepti no PSRS laiku ēdnīcām: populārākā un dārgākā zupa

Sastāvdaļas:

Baklažāni 10 gab.

Tomāti 10 gab.

Paprika 10 gab.

Sīpoli 10 gab.

Piparu graudi 10 gab.

Eļļa 1 glāze

Cukurs 100 g.

Sāls 2 ēdamkarotes

Etiķis 3 ēdamkarotes

Ķiploki 10 daiviņas

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Salātiņi būs patiešām garšīgi visai ģimenei un izcelsies gan siltos, gan aukstos mēnešos, piedāvājot atsvaidzinošu un vēlamu ēdienu dažādām garšas vēlmēm. Ceru, ka šie salāti kļūs par iecienītu ēdienu jūsu mājās, piešķirot katrai maltītei īpašu garšu un prieku. Lai jums izdodas sagatavot šos gardos salātus un izbaudīt katru kumosu!

 

 

Leave a Comment