Dārzkopis ar pieredzi atklājis, kā audzēt vīnogas veiksmīgai ražai: sāku to darīt

Cilvēki, kuri jau desmitiem gadu audzē vīnogas savā dārzā, labi apzinās, ka pirmais gads ir visgrūtākais audzētājam, kurš tikai sāk šo procesu. Būtībā šajā laikā tu ieliec pamatus vīnogu audzēšanai. Tāpēc šajā posmā ir visvieglāk pieļaut kļūdas.

 

Par laimi, vīnogu audzētāji ir atsaucīgi un gatavi dalīties ar savām zināšanām par to, kā audzēt vīnogas, lai gūtu gardas ogas un izcilu sulu.

 

Kā audzēt vīnogas

 

Koncentrējies uz mērķi

Atceries, ka pirmajā gadā, strādājot ar vīnogulāja stādiem, nav jādomā tik daudz par to, kā audzēt vīnogas, bet gan par to, kā veidot stāda sakņu sistēmu.

Lai viss notiktu pareizi, saknēm jāiesniedzas līdz labajam augsnes slānim, kas ir 40–70 cm dziļumā. Dzinumiem savukārt jābūt vismaz metra garumā. Tomēr jo garāki, jo labāk.

Zodiaka zīmes, ar kurām 2024. gada jūnija beigās notiks liktenīgi notikumi

Darbs ar stādiem

Ideālā gadījumā vīnogas labi attīstīsies viegli elpojošā, nedaudz mitrajā un kvalitatīvi mulčētā augsnē. Labi attīstīts augsnes struktūra nodrošina gaisa piekļuvi saknēm.

Pārāk liels mitrums nav vajadzīgs, jo tas var sarežģīt sakņu attīstību. Tāpēc ir svarīgi, lai augsne būtu viegli mitra. Tomēr mulčēšana ir nepieciešama, lai veicinātu augsnē vērtīgo dzīvo organismu izveidošanos.

Tomēr ne mazāk svarīgs ir tālāk apskatītie jautājumi…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment