Daudzi nezināšanas dēļ struteni uzskata par nezāli, bet gudrs dārzkopis man atklāja ko vēl es iepriekš nezināju

Struteņu mulča

Masu, kas paliek pēc šķīduma pagatavošanas, var izmantot kā mulču. Augi ar šādu aizsardzību necieš no augsnes izžūšanas vai kurmju un citu kaitēkļu uzbrukumiem. Turklāt, sadaloties, strutene kalpo kā organiskais mēslojums.

Struteņu mēslojums

No strutenēm var pagatavot augstas kvalitātes mēslojumu. Lai to izdarītu, 200 litru mucā ievietojam 2-4 spaiņus struteņu bez saknēm, pievienojam kausu govs kūtsmēslu un maisu sausā rauga.

Pārējo tilpumu piepildām ar ūdeni. Pēc 3 dienām šķidrumu notecinām un ar to aplaistām augus, izlietojot 0,5 litrus uz katru sakni.

Struteņu pelni

Pēc strutenes sadedzināšanas tās labvēlīgās vielas nepazūd. Ja tev ir daudz šo augu, mēģini to sadedzināt un izmantot iegūtos pelnus, lai apkaisītu dārza vietas, kur ieviesušies kaitēkļi.

Kāpostu kopšana

Lai aizsargātu kāpostus no kāpuriem un tauriņiem, apsmidzinām šos dārzeņus ar strutenes šķīdumu, kas sagatavots saskaņā ar kaitēkļu apkarošanas recepti.

Kas jāievēro: visās receptēs ir ieteicams noņemt strutenei saknes. Tas ir saistīts ar faktu, ka saknēs ir augsta indes koncentrācija, kas padara darbu ar tām bīstamu veselībai.

Tagad tu zini, cik noderīgas var būt strutenes tavā dārzā. Neizmet šos augus, bet izmanto tos prātīgi un lietderīgi!

Bet vai tu zināji, ka strutenēm piemīt teju vai maģiskas īpašības kaitēkļu apkarošanā un dārza kopšanā? Būsim pateicīgi, ja sniegsi komentārus un dalīsies ar rakstu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment