Dažādu veidu sāpes, ko nekad nevajadzētu ignorēt – par #4 mēs reti padomājam!

#2 Neizskaidrojamas, pastāvīgas sāpes krūtīs, kaklā, žoklī, rokā vai vēderā

Daudz cilvēku jau zina, ka sāpes krūtīs varētu liecināt par kādu sirds problēmu un, iespējams, pat sirdstrieku. Tomēr pat  mazas sāpes nosauktajās ķermeņa daļās var liecināt par nopietnām sirds problēmām.

Ja sajūti neizskaidrojamas, pastāvīgas sāpes un diskomfortu šajās vietās un vēl pie tam tev pastāv lielāks sirds slimību risks (iedzimtas slimības), tad nekavējoties vērsies pie ārsta.

#3 Mokošas galvassāpes

Parasti galvassāpes sākas dehidrēšanās, sinusa sastrēguma vai saspīlējuma dēļ, un tās var viegli izārstēt ar liela šķidruma daudzuma uzņemšanu un regulāru meditāciju. 

Tomēr, ja dzer pietiekami daudz šķidruma, bet galvassāpes nepāriet, vislabāk ir vērsties pie ārsta. Problēma var būt saistīta ar smadzeņu asiņošanu, kas pieprasa tūlītēju medicīnisku aprūpi.

#4 Pēkšņas muguras sāpes

Mēs visi esam piedzīvojuši muguras sāpes ilgstošas sēdēšanas vai neērtas gulēšanas pozas dēļ, tomēr pēkšņas sāpes muguras lejasdaļā vai plecu zonā var liecināt par nāvējošu artērijas plīsumu.

#5 Pēkšņas, ļoti spēcīgas sāpes

Spēcīgas, pēkšņas un neizskaidrojamas sāpes nekad nav nekas parasts – ir jāvēršas steidzami pie ārsta. Tādas slimības kā žultspūšļa problēmas, pankreatīts, kuņģa čūla vai apendicīts ir steidzami ārstējamas, tādēļ spēcīgu sāpju gadījumā noteikti meklē ārsta palīdzību.

Avots: topratedviral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment