Daži labi pārtikas produkti, kas var kaitēt jūsu veselībai, ja tos ēdat nepareizā laikā

Banāni

Labākais laiks – pusdienu laiks.

Banāni veicina gremošanu, jo tajos ir daudz šķiedrvielu. Banāni ir dabiski antacīdi (samazina skābuma līmeni), kas palīdz neitralizēt grēmas.

Sliktākais laiks – vēlu vakarā.

Vakaros apēsti banāni var izraisīt gļotu uzkrāšanos un saaukstēšanos. Banānus ēdot tukšā dūšā, augsts magnija saturs banānos var izraisīt kuņģa darbības traucējumus.

Gaļa

Labākais laiks – dienas laikā.

Gaļa ir grūti sagremojams produkts; augsta olbaltumvielu satura dēļ tā uzlabo fizisko izturību un koncentrēšanās spējas.

Lasi vēl: Slavenais Pāvels Globa nosaucis zvaigžņu zīmes, kurām rudens sākums nebūs viegls laiks

Sliktākais laiks – vakars.

Vakarpusē apēsta olbaltumvielu maltīte pasliktina gremošanas sistēmu un izraisa trauksmi. Uztura bagātinātāji veicina gremošanas sistēmas darbības traucējumus un izraisa nemierīgu miegu.

Pākšaugi

Labākais laiks – vakars.

Ar šķiedrvielām bagātas pupiņas, pākšaugi un lēcas veicina gremošanu un pazemina holesterīna līmeni; Pētījumos ir pierādīts, ka tās veicina labu miegu.

Sliktākais laiks – no rīta.

Rīta vai pēcpusdienas laikā ēdot šķiedrvielām bagātus pākšaugus, jūs riskējat palielināt apetīti un pēc tam apēst papildu kalorijas.

Siers

Labākais laiks – agri no rīta.

Dažiem veģetāriešiem tas ir lielisks gaļas aizstājējs. Mērenā daudzumā tas novērš svara pieaugumu un vēdera uzpūšanos.

Sliktākais laiks – vakars.

Grūti sagremojamais siers var izraisīt gremošanas traucējumus un svara pieaugumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment