Decembris un janvāris būs traki ziemas mēneši; Meteorologi ir paziņojuši, kam gatavoties

Šādas svārstības veicina bīstamu laikapstākļu parādību, piemēram, snigšanas, sniegputeņu, vētru, stipra sala un apledojuma veidošanos. Saskaņā ar datiem iepriekšējos 15 gados šāda Hidrometrecentra ilgtermiņa prognoze bija precīza ar varbūtību no 63 % līdz 81 %.

Austrumeiropiešus sagaida mainīgi laikapstākļi, ļoti bieža apledojuma veidošanās, un stipra sala laikā termometra stabiņi noslīdēs līdz -25 grādiem pēc Celsija.

Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Romāns Vilfands preses konferencē paziņoja, ka aukstākais laiks gaidāms 2025. gada janvārī un februārī. Romāns Vilfands norādīja, ka kopumā Austrumeiropā “ziema pēc mēneša vidējiem rādītājiem tiek prognozēta maiga”.

Virs vidējās ziemas sezonas normas gaisa temperatūra tiek prognozēta centrālos un rietumu reģionos. Tur dažos ziemas mēnešos temperatūra pārsniegs vidējo normu.

 

Atšķirībā no šiem apgabaliem Eiropas ziemeļos gaidāmas negatīvas temperatūras anomālijas un spēcīgs sals. Kopumā Austrumeiropas daļai tiek prognozētas vidējās temperatūras salīdzinājumā ar pēdējo 30-35 gadu daudzgadu vērtībām.

2024. gada decembris būs siltāks par vidējām vērtībām Austrumeiropā. Janvārī gaidāms spēcīgāks sals nekā vidēji pēdējos gados, bet februāris būs siltāks nekā parasti Eiropas rietumos, lielākajā daļā Austrumeiropas un Centrāleiropas.

Lasi vēl: Dižā Vanga savā laikā publiskojusi vēstījumu katrai zvaigžņu zīmei uz 2025.gadu

Stiprāki nokrišņi gaidāmi 11.oktobrī. Dienas laikā, kā arī ziemeļu daļas  Eiropas teritorijā snigs un, visticamāk, izveidosies sniega sega.

Sabojāsiet visu mēslojumu un nodarīsiet tikai kaitējumu – kuru koku lapas nedrīkst likt kompostā

Nokrišņu daudzums būs 5-10 mm robežās, sniega segas augstums kalnainajā zonā un reģiona dienvidos var sasniegt 10 cm. Latvijā patreiz nekas neliecina par tuvojošos sniegu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment