Diemžēl noticis vēl viens slikts notikums eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un viņas vīra dzīvē

Imants Freibergs, kas ir bijušā Latvijas prezidenta Vairas Vīķes-Freibergas vīrs, izdevis savu autobiogrāfiju ar nosaukumu “Dari, kas jādara”, kurā atklāj jaunus faktus par viņu abu attiecībām. Šis stāsts tiek pieminēts Intas Mengišas materiālā “10 noslēpumi par eksprezidentes laulības dzīvi”, kas bija publicēts  kādu laiku atpakaļ žurnālā “Kas Jauns”.

 

Vaira Vīķe-Freiberga ir pazīstama kā ievērojama latviešu sabiedriskā un politiskā figūra, kā arī kā zinātniece, kas bijusi vairāku augstskolu profesore un goda doktores. Viņa piedzimusi Rīgā 1937. gada 1. decembrī, savukārt viņas vīrs, Imants Freibergs, dzimis Valmierā 1934. gada 12. martā.

Vienā no Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas diviem prezidentūras termiņiem viņa guva lielu popularitāti valsts iedzīvotāju vidū, ar popularitātes rādītāju, kas svārstījās no 70% līdz 85%. Viņa sevišķi izcēlās ar aktīvo lomu ārpolitikā, pievēršot lielu uzmanību Latvijas starptautiskajām attiecībām.

 

Viņa arī aicināja Horvātiju atzīt Baltijas valstu okupācijas faktus, un viena no viņas ievērojamākajām uzrunām notika 2006. gadā ASV Kongresā. Šīs izteiksmes un diplomātiskās aktivitātes apliecina Vairas Vīķes-Freibergas nozīmīgo lomu starptautiskajā politikā un cīņā par Latvijas un Baltijas valstu interesēm un vērtībām.

 

Ģimene:

Kopš 1960. gada Vaira Vīķe-Freiberga ir precējusies ar Imantu Freibergu. Imants līdz 1999. gadam bija profesors Kvebekas Universitātē Monreālā, bet no 2001. gada viņš ir bijis Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidents. Abi kopā nodarbojas ar dainu pētniecību.

Ģimenē ir divi bērni — Kārlis Roberts (1963) un Indra Karolīne (1967).

2010. gadā Indrai piedzima dēls Ivars, bet 2013. gadā Kārļa un viņa sievas Lindas meita Alise ieraudzīja pasauli.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Jau minējām, ka Imants Freibergs, profesors un eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs, jau labu laiciņu atpakaļ atzīmēja 90. dzimšanas dienu. Tomēr bija pārsteidzoši, ka jubilārs šajā dienā nebija atradies Latvijā!

Tomēr, diemžēl, nesen viņiem notika kāds ļoti nepatīkams gadijums …

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment