Dietologa padomi tam, kā tikt galā ar paģirām

Dzer elektrolītiem bagātus dzērienus

Tavs ķermenis ir zaudējis tik daudz šķidruma, ka tas vairs nespēj normālā līmenī funkcionēt. Tas liek ķermenim ievērot bada diētu – parādās neizturamas galvassāpes, ķermeņa sāpes un nogurums. Alkohols izžāvē sausus iekšējos orgānus, tādēļ šķidruma daudzums jāatjauno ne tikai dzerot ūdeni, ķermenim nepieciešami arī vitamīni un minerālvielas. Vislabāk ieteicams izvēlēties kokosriekstu ūdeni, tas ir dabiskāks dzēriens, kas satur daudz kālija.

Apēd ingvera sukādes

Grūtnieces apgalvo, ka ingvera sukādes ir efektīvas zāles pret sliktu dūšu, ka izrādās, tās lieliski palīdz atbrīvoties arī no paģiru nelabuma. Ingvers jau gadsimtiem ilgi tiek izmantots tautas medicīnā, lai palīdzētu pret sliktu dūšu un vemšanu. Ja pa rokai nav ingvera sukāžu, derēs arī ingvera tēja vai sagriezta ingvera sakne, kas pievienota jogurtā vai smūtijā. Ja nevari izturēt specifisko ingvera garšu, aptiekā pieejamas ingvera tabletes, galvenais, pirms to lietošanas pārliecinies, ka esi kaut ko apēdis.

Paēd brokastis

Līdzās hidratācijai tavam ķermenim nepieciešamas arī uzturvielas. Alkohols pārtrauc visu šūnu darbību un absorbē uzturvielas, tādēļ ir ārkārtīgi svarīgi atjaunot vitamīnu un minerālvielu krājumus. Vislabāk izvēlēties arbūzus, gurķus, zaļos lapu dārzeņus, kā arī olbaltumvielām bagātus ēdienus, tādus kā tītara bekons, avokado un olas.

Izsvīsti

Tas var būt nepatīkami un grūti, tomēr izsvīšana ir viena no labākajām zālēm, kas palīdz pēc paģirām atbrīvoties no galvassāpēm, vēdera pūšanās un noguruma. Tavs ķermenis izdalīs endorfīnus, palielināsies sirds sišanās temps un tu jutīsies 10 reizes labāk. Papildus tu paātrināsi metabolismu, liekot ķermenim ātrāk izvadīt alkoholu. Pārliecinies, ka pie rokas ir pietiekoši daudz ūdens.

Nepārspīlē ar kofeīnu

Iespējams, ka ikrīta kafija palīdz tev pamosties darba dienās, bet pēc pamatīgas ballītes tā tikai liks tavam ķermenim izvadīt vēl vairāk ūdens. Kofeīns savelk asinsvadus , tas padarīs galvassāpes vēl neciešamākas. Kafijas vietā ieteicams izvēlēties dzērienu ar zemu kofeīna saturu, piemēram, zaļo tēju – karstu vai aukstu.

Neizvēlies skābus ēdienus un dzērienus

Dažkārt nākamajā dienā pēc dzeršanas mums var būt nosliece uz skābes refluksu, tādēļ izvairies n citrusaugļiem un tomātiem. Iespējams, šķiet, ka asiņainā Mērija būtu lieliska izvēle, tomēr zini, ka tavs ķermenis nespēs tikt galā ar skābes līmeni. Tā vietā labāk izvēlies gāzētu ūdeni, tas palīdzes dabūt ārā kuņģī iesprostoto gaisu, kas liek tev just nelabumu.

Avots: womenshealthmag.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment