Diskutēs par sociālo platformu lomu sabiedrības drošībā

Pirmdien, š.g. 15.oktobrī plkst.9.45 Rīgas domes Sēžu zālē sāksies Rīgas domes, Rīgas pašvaldības policijas un EFUS (Eiropas Forums pilsētvides drošībai) organizētais starptautiskais forums par pārkāpumiem un noziedzīgām darbībām sociālo mediju jomā interneta vidē “Sociālie mediji: iespējas un draudi sabiedrības drošībai”. Starptautisko forumu atklās Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Eiropas Pilsētu drošības forums (European Forum for Urban Security, EFUS) ir veidots ar mērķi attīstīt un veicināt pieredzes, labas prakses un informācijas apmaiņu starp Eiropas pilsētām. EFUS dalībpilsētām ir iespēja piedalīties dažādās ar drošu pilsētvidi saistītās konferencēs, apmācību programmās, iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem un publikācijām pilsētu tīkla interneta vietnē, kā arī piedalīties Eiropas Komisijas līdzfinansētos projektos. Rīgu forumā pārstāv Rīgas pašvaldības policija.

Pirmdien plānotajā starptautiskajā forumā informēs par pabeigto EFUS projektu Medi@4sec. Projekts bija veltīts izpratnes uzlabošanai saistībā ar iespējām, izaicinājumiem un ētiku sociālo mediju izmantošanā sabiedrības drošībai. Lai iepazīstinātu ar galvenajiem projekta rezultātiem, EFUS organizē pasākumus četrās Eiropas pilsētās – Stubalā (Portugāle), Parīzē ( Francija), Emīlijas-Romanjas reģionā (Itālija) un Rīgā. Rīgas forums pievērsīs uzmanību

jaunajiem drošības draudiem, kas rodas no sociālajiem plašsaziņas līdzekļiem (kiberhuligānisms, kibersekošana, kiberuzmākšanās utt), kā arī

pētīs saikni starp tiešsaistes un bezsaistes nelegālajām darbībām un esošām noziedzīgām darbības, kurās sociālie plašsaziņas līdzekļi tiek izmantoti kā platformas darbības paplašināšanai. Forumā ar pieredzi dalīsies EFUS eksperti un Londonas policijas pārstāvis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment