Draudzene no Lietuvas parādīja, kā pagatavot kartupeļu cepelīnus ar malto gaļu. Tagad tas ir mūsu ģimenes mīļākais ēdiens

Kartupeļu ēdienu receptes ar gaļu ir tik daudzveidīgas un gardas, ka tās visas saskaitīt būtu grūti pat ar abām rokām, un katra jauna recepte piedāvā vēl kādu interesantu variāciju.

Nesen uzzināju par vēl vienu lielisku recepti – mana draudzene, atgriežoties no ilgstoša komandējuma Lietuvā, iemācīja man gatavot kartupeļu cepelīnus! Jāuzsver, ka cepelīni ir tradicionāls lietuviešu ēdiens, kas tiek gatavots no kartupeļu mīklas un parasti pildīts ar gaļu vai sēnēm. Šo ēdienu pazīst arī Polijas ziemeļos, kur tas tiek pasniegts kā sātīga maltīte.

Lasi arī: Vai olas meklēsim sniegā – izskan pirmā prognoze par laikapstākļiem Lieldienās

Cepelīnus var arī dēvēt par kartupeļu klimpām, jo to galvenā sastāvdaļa ir rīvētie kartupeļi. Lai padarītu cepelīnus vēl garšīgākus, tos bieži pilda ar maltu gaļu, biezpienu vai sēnēm, atkarībā no katra individuālajām vēlmēm.

Turklāt ir svarīgi izcelt, ka mēs varam būt pateicīgi mūsu kaimiņiem lietuviešiem par cepelīnu receptes ieviešanu Latvijā. Mēs esam pārliecināti, ka šis ēdiens ir ieguvis daudzu latviešu sirdis ar savu garšu un kvalitāti.

Runājot par sātīgumu un lielumu, cepelīni parasti ir aptuveni 10 centimetrus gari. Tomēr jāatceras, ka to lielums var mainīties atkarībā no katra saimnieka vai saimnieces sagatavošanas metodēm. Pēc vārīšanas cepelīni parasti tiek pasniegti ar skābu krējumu vai citu gardu mērcīti, kas papildina to garšu.

 

Šoreiz mēs esam ieguvuši izcili interesantu un garšīgu cepelīnu recepti, kuru vēlamies jums piedāvāt, lai varētu iepazīt šo ēdienu vēl labāk.

 

Vienkārši runājot, gaļas pildījums tiek ietīts kartupeļu masā, un pēc tam šie cepelīni tiek vārīti. Lai gan tradicionālajā receptē tiek izmantoti nevārīti kartupeļi, es piedāvāšu vieglāku versiju, kas ļaus jums pagatavot cepelīnus bez lielām pūlēm.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās

 

 

Pagatavošana:

 

1. Notīri kartupeļus un vāri tos līdz gatavībai sālsūdenī.

2. Saspaidi kartupeļus biezputrā, piejaucot olas un sasmalcinātas dilles.

Tālāk seko interesantākie soļi!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk