Draugi no Armēnijas mani cienāja ar ļoti garšīgu uzkodu “Ahoržaks”; Tagad gatavoju to jau daudzus gadus – arī ziemā

Šodien vēlos piedāvāt jums pagatavot neticami gardu un pikantu uzkodu “Ahoržaks”. Ja esat pikantu uzkodu cienītāji, šī recepte noteikti jūs sajūsminās!

Šo uzkodu gatavoju jau daudzus gadus, un tā vienmēr ir viena no pirmajām, kas pazūd no galda. Tā lieliski papildina gan gaļas, gan zivju ēdienus, un man tā ļoti garšo arī vienkārši ar maizi. Uzkoda ir ļoti garda, un to mierīgi var gatavot arī ziemā, jo visas sastāvdaļas viegli atrodamas tirgū vai veikalā.

Lasi arī: Laime, panākumi un atzinība: šīm 5 Zvaigžņu zīmēm gaidāma ļoti veiksmīga nedēļa no 16. līdz 22.decembrim

Uzkodā visas sastāvdaļas ir apvienotas vienkārši lieliski, sagatavojiet vismaz dažas burciņas ziemai, esmu pārliecināta, ka šī recepte kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Lūk, ķersimies pie gatavošanas jau tagad! Recepte ir aprēķināta 3 litriem salātu. =

Pagatavošanas metode:

Iepriekš sterilizējiet burkas un vāciņus. Noskalojiet visus dārzeņus zem tekoša ūdens. Pārgrieziet tomātus uz pusēm un nogrieziet astes, pēc tam samaliet tos gaļas mašīnā. Paprikai izņem sēklas un sagriež diezgan lielās šķēlītēs.

 

Šai receptei es izmantoju “Mutton Horn” paprikas, kas ir mēreni asas un lieliski piemērotas šai uzkodai. Nogrieziet pipara kātiņu un uzgrieziet to galu, lai iekšā nonāktu mērce, kurā pipari ir vārīti (bet tas nav obligāti, to var atstāt tā, kā ir).

 

Lielā katlā pievienojiet sasmalcinātus tomātus, ķiplokus, cukuru un sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Tomātiem pievieno saldos un asos piparus, pārklāj ar vāku un gatavo, līdz pipari ir gatavi, apmēram 20-25 minūtes. Periodiski samaisiet.

Ir svarīgi papriku nepārvārīt, tai jābūt nedaudz stingrai. Sasmalciniet lielu ķekaru pētersīļu un pievienojiet dārzeņiem.

Tāpat pievienojiet etiķi un labi samaisiet, vāriet vēl pāris minūtes.

 

Izklājiet uzkodu burkās, aizvākojiet vāciņus. Burkas pagriež otrādi un pārklāj ar segu, līdz tās pilnībā atdziest.

Gatavošanai mums būs nepieciešami šādi produkti:

Tomāti 2,5 kg
Asie pipari 700 gr
Saldie pipari 1kg
Pētersīļi 150 gr
Cukurs 80 gr
Sāls 40 gr
Ķiploki 50-70 gr
Etiķis 9% 50-70 ml
Augu eļļa 100 ml

Ko jūs domājat par recepti? Vai jums patika?

Leave a Comment