Draugi no Armēnijas mani cienāja ar ļoti garšīgu uzkodu “Ahoržaks”; Tagad gatavoju to jau daudzus gadus – arī ziemā

Šodien vēlos piedāvāt jums pagatavot neticami gardu un pikantu uzkodu “Ahoržaks”. Ja esat pikantu uzkodu cienītāji, šī recepte noteikti jūs sajūsminās!

Šo uzkodu gatavoju jau daudzus gadus, un tā vienmēr ir viena no pirmajām, kas pazūd no galda. Tā lieliski papildina gan gaļas, gan zivju ēdienus, un man tā ļoti garšo arī vienkārši ar maizi. Uzkoda ir ļoti garda, un to mierīgi var gatavot arī ziemā, jo visas sastāvdaļas viegli atrodamas tirgū vai veikalā.

Lasi arī: Laime, panākumi un atzinība: šīm 5 Zvaigžņu zīmēm gaidāma ļoti veiksmīga nedēļa no 16. līdz 22.decembrim

Uzkodā visas sastāvdaļas ir apvienotas vienkārši lieliski, sagatavojiet vismaz dažas burciņas ziemai, esmu pārliecināta, ka šī recepte kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Lūk, ķersimies pie gatavošanas jau tagad! Recepte ir aprēķināta 3 litriem salātu. =

Pagatavošanas metode:

Iepriekš sterilizējiet burkas un vāciņus. Noskalojiet visus dārzeņus zem tekoša ūdens. Pārgrieziet tomātus uz pusēm un nogrieziet astes, pēc tam samaliet tos gaļas mašīnā. Paprikai izņem sēklas un sagriež diezgan lielās šķēlītēs.

 

Šai receptei es izmantoju “Mutton Horn” paprikas, kas ir mēreni asas un lieliski piemērotas šai uzkodai. Nogrieziet pipara kātiņu un uzgrieziet to galu, lai iekšā nonāktu mērce, kurā pipari ir vārīti (bet tas nav obligāti, to var atstāt tā, kā ir).

 

Lielā katlā pievienojiet sasmalcinātus tomātus, ķiplokus, cukuru un sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Tomātiem pievieno saldos un asos piparus, pārklāj ar vāku un gatavo, līdz pipari ir gatavi, apmēram 20-25 minūtes. Periodiski samaisiet.

Nākamais solis ir ļoti svarīgs, lai garša būtu pilnīga!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment