Drošas pazīmes, kas norāda, ka arbūzs ir nogatavojies. Vairs nebūs jāklauvē pa arbūzu!

Gan jau, ka arī tu esi veikalā redzējis cilvēkus, kas bezmērķīgi klauvē pa arbūziem, laikam mēģinot sadzirdēt vai tas “paklauvēs” pretī, ja reiz būs labs, bet patiesībā pa arbūzu nav jāklauvē, lai saprastu vai tas ir nogatavojies. Atklāsim drošas pazīmes, kas par to liecina!

Ir mīts, ka nogatavojies arbūzs skanēs dobji, ja pa to paklauvēt, taču patiesībā skaņa ir atkarīga nevis no tā gatavības pakāpes, bet gan mizas cietības un biezuma, proti, jo biezāka un cietāka miza – jo dobjāka skaņa. Veikalos bieži vien var redzēt cilvēkus, kas pat nesaprazdami, ko vēlas sadzirdēt, klauvē pa arbūziem. Varbūt nezinātājam no malas izskatās, ka konkrētais cilvēks tik tiešām zina kā ar klauvēšanas metodi noteikt, kurš nu būs tas pats labākais arbūzs, taču zinātājam no malas smieklīgi kļūst tajā brīdī, kad konkrētais cilvēks pēc 5 arbūzu klauvēšanas, iepirkumu ratiņos galu galā vienalga ieliek negatavu arbūzu.

Nevienam nav noslēpums, ka paši gardākie arbūzi veikalos ir nopērkami augusta otrajā pusē un līdz pat septembra beigām, kad teju ikviens arbūzs garšo ideāli, ja vien nav sabojājies vai audzēts balstoties uz dažāda veida ķīmiju, attiecīgi visā pārējā laikā tā ir laimes spēle, mēģināt uzminēt, kurš arbūzs būs pats saldākais un sulīgākais, tātad vienīgais pēc kā var vadīties ir tā gatavības pakāpe, ja nav iespējas to nogaršot pirms pirkšanas vai arī pirkt jau pārgrieztu arbūzu, kur var redzēt, kas tā teikt ir lācītim vēderā. Nākamajā lapā lasi kādas pazīmes liecina, ka arbūzs ir gatavs!

Lasi vēl: Vai esat ievērojuši šo (U)D simbolu uz produktu iepakojumiem? Paskaidrosim, ko tas nozīmē!

Pāršķir lapu, lai uzzinātu kā izskatās nogatavojies arbūzs!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment