Pārmērīga ūdens dzeršana: Dzert pārāk daudz ūdens ir ļoti kaitīgi organismam

pārmērīga ūdens dzeršana

Pārmērīga ūdens dzeršana: Pārmērīga hidratācija var būt tikpat kaitīga vai pat kaitīgāka par dehidratāciju jeb atūdeņošanos.

Tā izmaina organisma dabīgo sāļu un minerālu (tostarp nātrija) līdzsvaru un var izraisīt galvassāpes, nogurumu, smadzeņu trūci, kā arī paaugstinātu asinsspiedienu. Pārāk liels ūdens daudzums var būt īpaši kaitīgs nieru slimniekiem, tāpēc labāk nepārsniegt ieteicamās 8 glāzes dienā.

Parasti iesaka dzert pietiekoši daudz ūdens, lai organisms varētu pilnvērtīgi funkcionēt. Pretējā gadījumā dehidratācija var izraisīt virkni dažādu veselības problēmu. Izrādās, ka pārmērīga hidratācija arī var kaitēt veselībai. Ar to var saskarties, piemēram, sportisti, nieru slimnieki, kā arī cilvēki, kuri lieto tādas narkotiskās vielas kā ekstazī. Pat, ja tu neietilpsti nevienā no šīm kategorijām, pārāk daudz ūdens tik un tā var radīt problēmas.

Pat, ja tev nešķiet, ka lieto pārāk daudz ūdens, ir svarīgi paturēt prātā, kādi ir pārmērīgas ūdens dzeršanas blakus efekti, kādu iespaidu tas atstāj uz organismu un kā zināt, vai tu dzer par daudz un cik tev vajadzētu dzert. Turklāt izrādās, ka nozīme ir arī dzeršanas ātrumam.

Lasi vēl: 16 veidi, kā Jaunajā gadā uzlabot veselību – tie neprasa NEKĀDAS pūles (1.daļa)

Lasi tālāk, šķirot nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment