Edgars Rinkēvičs ar Zviedrijas kolēģi pārrunā klimata pārmaiņas, inovācijas un drošības jautājumus

2019. gada 9. oktobrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Rīgā tikās ar Zviedrijas Karalistes ārlietu ministri Annu Lindi (Ann Linde), kuras laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, aktuālos Eiropas Savienības (ES) jautājumus, starptautisko attiecību aktualitātes un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

E. Rinkēvičs pateicās Zviedrijai par lieliski organizēto ES Arktikas forumu, kas norisinājās 3. un 4. oktobrī Zviedrijas pilsētā Ūmeo, un pateicās par Zviedrijas Institūta finansējumu Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvajai programmai.

“Mūsu reģionu vieno kopīgi izaicinājumi un mērķi – klimata pārmaiņas, digitalizācija, inovācijas un drošība. Savukārt breksita kontekstā ir būtiski saglabāt ciešas NB8 reģiona attiecības ar Apvienoto Karalisti,” tikšanās laikā sacīja E. Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvija kopā ar Zviedriju ir to valstu vidū, kas atbalsta klimatneitralitātes sasniegšanu līdz 2050. gadam, vienlaikus uzsverot nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā nacionālajā un ES līmenī.

Puses pārrunāja nākamā perioda ES daudzgadu budžeta sarunu gaitu, kā arī ES paplašināšanos. E. Rinkēvičs pauda nostāju par sakārtotu Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, vienlaikus akcentējot, ka 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm ir jāpaliek vienotām un jāgatavojas visiem scenārijiem, ja Apvienotā Karaliste aiziet no ES pēc š.g. 31. oktobra bez vienošanās nosacījumiem ar ES.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment