Edgars Rinkēvičs tiekas ar jauno Nīderlandes vēstnieku Latvijā

2018. gada 24. augustā iepazīšanās vizītē pie ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ieradās Nīderlandes Karalistes nozīmētais ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Hoverts Jans Korneliss Beils de Vrū (Govert Jan Cornelis Bijl de Vroe). Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latviju un Nīderlandi vieno ciešas un draudzīgas attiecības, kā arī kopīga izpratne par Eiropas vērtībām un starptautiskajiem izaicinājumiem.

Ministrs atzīmēja ieinteresētību turpināt valstu aktīvo politisko dialogu, kā arī attīstīt un stiprināt attiecības gan divpusējā līmenī, gan daudzpusējās sadarbības formātos. E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvijas puse augstu vērtē līdzšinējo sadarbību drošības un aizsardzības jomā, kur jo īpaši jāuzsver Nīderlandes iesaiste kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākumos Baltijas valstīs.

Latvijai un Nīderlandei ir atvērtas un dinamiskas ekonomiskās attiecības, ko apliecina gan augošie tirdzniecības rādītāji, gan Nīderlandes veikto investīciju apjoms Latvijā. Ministrs pauda cerību, ka pozitīvā dinamika ekonomiskajā sadarbībā turpināsies. Tāpat puses atzīmēja abpusēji pieaugošo tūristu skaitu, ko veicina tiešie lidojumi starp Nīderlandes pilsētām Eindhovenu, Amsterdamu un Latvijas galvaspilsētu.

E. Rinkēvičs pozitīvi vērtēja līdzšinējo sadarbību kultūras un izglītības jomās. Ministrs izteica pateicību par Nīderlandes atbalstu Latvijas simtgadei veltīto pasākumu norisei abās valstīs. Īpaši augstu Latvijas puse novērtē Nīderlandes karaļa Vilema Aleksandra vizīti Latvijā valsts simtgadē.

Hoverts Jans Korneliss Beils de Vrū karjeru Nīderlandes Ārlietu ministrijā uzsācis 1988. gadā un iepriekš ir bijis Nīderlandes vēstnieks Portugāles Republikā. Nīderlandes Karalistes nozīmētā vēstnieka akreditācijas ceremonija pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paredzēta šī gada 28. augustā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment