Eksperts paskaidroja, kāpēc regulāri jātīra gāzes plīts degļi. Es to daru ik pa laikam

Lietojot gāzes plīti katru dienu, degļi ātri aizsērē. Tas kavē kurināmā izplūdi un liesma kļūst mazāk intensīva. Ja kanāli aizsērē pilnībā, gāze vispār neizplūst, jo pārtikas daļiņas tos aizsprosto.

Temperatūras ietekmē ēdiena daļiņas pārogļojas un sacietē, radot papildu problēmas.

 

Kā iztīrīt gāzes degļus

Pievērs uzmanību uguns intensitātei degļos. Ja liesma deg vāji vai ir dzeltenā krāsā, tas var norādīt uz kanālu aizsērēšanu gāzes degļos. Ieteicams veikt degļu tīrīšanu reizi mēnesī, lai pagarinātu plīts kalpošanas laiku un novērstu pēkšņu bojāšanos.

Lietošanas instrukcija

Plīts lietošanas instrukcijā jābūt iekļautai informācijai par degļu tīrīšanu. Parasti ražotājs norāda, kā veikt tīrīšanu un kādi līdzekļi jāizmanto.

Dvīņiem būs kārdinājumi, bet Skorpionam sarežģīta diena; Tamāras Globas dienas prognoze 11. augustam

Lai tīrītu degļus, var izmantot tādus līdzekļus kā trauku mazgājamais līdzeklis, neabrazīvs sūklis, veca zobu birste, pārtikas soda, papīra saspraude un tīra drāniņa.

Svarīgi ir ievērot ražotāja ieteikumus. Lietošanas instrukcijā atradīsiet informāciju par to, ko drīkst un ko nedrīkst darīt, apkopjot sadzīves tehniku, kā arī par ieteicamajiem un nevēlamiem tīrīšanas līdzekļiem.

 

Labāk ir būt informētam, lai nesabojātu plīts izskatu. Ja lietošanas instrukcija nav pieejama, to var atrast ražotāja mājas lapā.

Notīrām netīrumus

Vispirms noteikti jānoslēdz gāzes ventilis, jo drošība ir svarīgāka par visu. Pārliecinies, ka degļi ir pilnībā atdzisuši, ja plīts nesen lietota. Tad uzmanīgi noņem degļus no caurules, pa kuru piegādā gāzi.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment