Eksperts paskaidroja, kāpēc regulāri jātīra gāzes plīts degļi. Es to daru ik pa laikam

Rūpīgi noņem degļus, lai nekaitētu aizdedzes elektrodu. Noņem visus degļus vienlaikus un novieto tos uz salvetes.

 

Iemērc degļa galviņu un vāciņu karstā ūdenī ar trauku mazgājamo līdzekli un atstāj uz 20-30 minūtēm. Tas palīdzēs mīkstināt sacietējušos netīrumus. Pēc tam ar neabrazīvu sūkli kārtīgi notīri degļa virsmas, bet grūti pieejamās vietās izmanto vecu zobu birsti.

 

 

Tīrām kanālus

Ja atverēs vēl ir netīrumi, izmanto kancelejas saspraudi. Ar tās galiņu var izvilkt sacietējušās atliekas. Neiesakām lietot zobu kociņus, jo tie var salūzt un vēl vairāk nosprostot gāzes degļa atveres.

Tīrām traipus

Lai notīrītu iestāvējušos netīrumus, sagatavo pastu no ūdens un pārtikas sodas, sajaucot tos vienādās daļās. Uzklāj pastu uz vāciņa virsmas un tīri ar birsti. Ja nepieciešams, atkārto procesu vairākas reizes. Pietiek ar sodu, nav ieteicams izmantot balinātāju vai citus tīrīšanas līdzekļus.

 

Pēc tīrīšanas rūpīgi nomazgā vāciņu un degli zem tekoša ūdens. Noslauki tos un ļauj pilnīgi nožūt. Tad saliec visu atpakaļ sākotnējā kārtībā un pārbaudi, kā plīts darbojas. Gāzei jābūt zilganai un brīvi jāplūst pa degļa atverēm.

Profilakse

Iesakām regulāri tīrīt gāzes degļus. Ievērojot ekspluatācijas noteikumus, varēsi saglabāt gāzes plīts ārējo izskatu un nodrošināties pret gāzes noplūdi. Tagad tu zini, kā tīrīt gāzes plīts degļus, lai plīts kalpotu ilgi un būtu piemērota gardu ēdienu pagatavošanai.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment