„Ekstrasensu cīņu” šovs: kā magi, burvji un gaišreģi māna skatītājus.

Marats Bašarovs ir visai lojāls pret raidījuma varoņiem. Ja arī viņam nākas atvadīties no kāda daļinieka, tas notiek vien tāpēc, ka tādi ir šova noteikumi.

Bijušie „Ekstrasensu cīņu” dalībnieki un vadītāji izstāstīja, kas patiesībā notiek slavenā šova aizkulisēs, vai notikumi ir patiesi, vai skatītāju apmāns.

TNT kanālā startē jau 18. „Ekstrasensu cīņu” sezona: nu jau 10 gadus burvji un gaišreģi šķetina skaļākus noziegumus, pareģo nākotni, ieskatās pagātnē un nodarbojas ar visādām citām burvestībām. Līdzīgi raidījumi ar visai labiem panākumiem tiek demonstrēti arī citos Krievijas federālajos kanālos.

Ekstrasensi pūļiem cenšas tikt uz TV ekrāniem, jo tas ievērojami paaugstina cenas viņu pakalpojumiem. Par pieņemšanu vien burvji prasa 50 000 rubļu (ap 650-700 EUR) stundā! Daudzi tic, ka slaveni burvji no televīzijas spēs atrisināt viņu problēmas, šim nolūkam nauda tiek aizņemta, tiek ņemti kredīti, iztirgotas mantiskās vērtības… Krievijas laikraksts „Komsomoļskajapravda” aprunājās ar cilvēkiem, kas ne pirmo gadu cīnās pret televīzijas šovu šarlatāniem.

Miljons rubļu par spējām

Krievijas izglītības Ministrijas nodibinātās prēmijas „Par uzticību zinātnei” pasniegšanas ceremonijā televīzijas raidījums „Ekstrasensu cīņas” saņēma antiprēmiju par pseidozinātņu popularizēšanu. Mēļo, ka drīzumā parādīsies vēl viena nominācija „Par sasniegumiem cīņā ar pseidozinātni”. Krievijā pastāv zinātnieku grupa, kas aktīvi iesaistās šādā cīņā: entuziasti skaidro cilvēkiem, kāpēc nedrīkst ticēt visam, ko rāda televīzijas ekrānā.

Bioloģisko zinātņu kandidāts, Krievijas Zinātņu akadēmijas komisijas loceklis un Informācijas sniegšanas problēmu institūta zinātniskais darbinieks Aleksandrs Pančins un video blogeris Mihails Lidins ar saviem domubiedriem nodibināja Harija Hudini (slavenais amerikāņu iluzionists, kas atmaskojis daudzus burvju trikus) vārdā nosaukto prēmiju. Viņi ir gatavi pasniegt miljonu rubļu tiem ekstrasensiem, kas eksperimenta laikā spēs pierādīt savas brīnumspējas

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment