Es biju draudzenes tēva bērēs. Esmu satriekta par vairāku ciemiņu uzvedību mielastā un man par viņiem ir kauns! dalās kāda sieviete

Pēc mielasta beigām visi sāka celties no galdiem un atvadīties.

Taču uz galdiem bija palicis daudz ēdiena, kam neviens nebija pat pieskāries.

Vēlāk draudzene stāstīja, ka trīs dāmas – mātes māsīca un viņas divas meitas – pēc mielasta sākušas “saimniekot” (tas ir, likt pāri palikušos ēdienu līdzpaņemtajos traukos un maisos).

“Kāpēc gan labam ēdienam iet zudumā!” Viens no radiniekiem man paskaidroja savu rīcību.

Bija manāms, ka sievietes gatavojušās ēdienu pievākt jau iepriekš, jo sākumā viņas to rūpīgi ievietoja kastītēs, ko bija paķērušas no mājām, bet pēc tam maisiņos.

Manas draudzenes mātes māsīcu abas meitas galvenokārt nodarbojas ar ēdiena vākšanu, bet viņu bezkaunīgā māte vadīja “procesu” un pavēlēja, ko ņemt un ko neņemt.

Lai arī visi pārējie cilvēki neizpratnē uz viņām skatījās un savā starpā sašutuši čukstēja, šīs nelietes neapstājās.

Kad sievietes bija savākušas daudz kastes un maisus, kas bija pilni ar pārtiku, nesa tos uz mašīnu. Vēlāk es draudzenei jautāju, vai viņi ir izsalkuši? Izskatās pēc cienījamas, labi ģērbtas dāmas.

LASI VĒL: Šie identiskie trīnīši ir izauguši par foršiem puišiem; tagad neviens nespēj viņus atšķirt

Izrādījās, ka viņas nav nabagi; varētu pat teikt, ka viņas ir diezgan turīgas. Gan mammai, gan meitām katrai ir savs auto. Draudzene man teica, ka šī dāmu trijotne ir vienkārši nepieklājīga. Visos ģimenes saietos un citos svētkos viņi savāc pārtiku, kas paliek pāri. Nelietes var pat pajautāt, vai ledusskapī nav kas palicis. Tātad – arī tā notiek.

Ko jūs domājat par šo uzvedību? Latvijā nereti vāc no bērēm vai citiem mielastiem pāri palikušos ēdienus, taču to dara tikai aizgājēja tuvākie radinieki. Būsim priecīgi, ja komentāros padalīsities ar savu pieredzi!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment