Es dodu baklažānus visiem saviem draugiem, un vēl man paliek: Kā pareizi tos piebarot jūlijā, lai raža jūs iepriecinātu

Baklažānu mēslošanas shēma sezonā

Pirmā barošana ir obligāta 10 – 14 dienas pēc stādu iestādīšanas. Šeit mēs dodam vairāk slāpekļa un fosfora, lai augs vienmērīgi veidotu gan sakņu, gan virszemes daļu.

Kāds baro ar nitrātu, superfosfātu vai kālija sulfātu, bet es dodu priekšroku dabīgajam UDO, kas pagatavots pašu rokām. Tas ir pelnu šķīdums un kūtsmēsli ar humusu, kompostu.

Pelnu šķīdumu gatavo šādi: spainī ar karstu ūdeni ņem 2 tases sijātu pelnu, visu labi samaisa un uzstāj dienu. Tad zem katra krūma ielej 0,5 litrus pelnu šķīduma.

Es tāpat sagatavoju kūtsmēslus. Ūdeni pievienoju 1 glāzi fermentētu vircu un ieberu divas glāzes humusa vai komposta. Visu samaisa un apūdeņo apmēram 0,5-1 litru uz krūmu.

Otro reizi baroju, kad krūmi sāk vīt pumpurus. Šajā laikā ir ļoti svarīga kālija, fosfora un bora pieejamība. Tāpēc vēlreiz baroju ar pelnu šķīdumu.

Trešais mēslojums tiek izmantots, kad pirmie augļi jau ir uzziedējuši un augam nepieciešams vairāk barības vielu. Šajā laikā es nemēsloju slāpekli, bet tikai fosforu un kāliju. Arī šajā gadījumā palīdz pelni ar kompostu. Starp citu, banānu mizas šajā periodā labi atbalstīs augu. Mizu nepieciešams sasmalcināt, aplej ar karstu ūdeni uz 2 dienām, un tad ar šo šķīdumu laistīt baklažānus kā parasti.

Ceturtā barošana tiek veikta augļkopības laikā – lai to atbalstītu. Es izmantoju pelnus kā kālija, fosfora un visa mikroelementu kompleksa avotu. Lai stiprinātu imunitāti, laistu “zaļo mēslojumu” no nezālēm.

Bet vissvarīgākais mēslojums baklažāniem nepieciešams jūlijā, lai visu vasaru tie bez apstājas augļotu.

Es dāvinu baklažānus visiem saviem draugiem, un man vēl paliek pāri: Kā pareizi barot baklažānus jūlijā, lai raža būtu priecīga?

1. Pelnu šķīdums ar kālija humātu. Kālija humāts ir pilnīgi dabiska piedeva, faktiski tas ir humuss, kas bagātināts ar kāliju viegli šķīstošā formā. Augs asimilē humusātu dažu stundu laikā, un kālijs sāk iedarboties uz ražu jau pirmajā ievietošanas dienā.

Uz vienu spaini ūdens es ņemu glāzi sijātu pelnu un maisiņu humāta. Visu samaisa, uzstāj 1 dienu un laista zem katra krūma.

Starp citu, es pagatavoju pelnu šķīdumu un izsmidzinu – lai pasargātu no lidojošiem kukaiņiem. Uz spaini ūdens ņemu 1 glāzi pelnu un pēc 24 stundu infūzijas vakarā apsmidzinu stādījumus.

2. Laistīšana ar cirkonu. Tas ir dabisks stimulators visiem augstākajiem augiem. Produktu veido augu hormoni – tos ražo paši augi, tāpēc tie ir droši. Cirkons 2 reizes palielina augļa auglību un imunitāti.

Lasi vēl: Loterijas biļete būs 100% laimesta: Globa nosauca varoņus, kuri no 18. jūlija kļūs par superzvaigznēm

Cirkonu atšķaidīju stingri saskaņā ar norādījumiem un laistīju tikai vienu reizi vasarā, jūlijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment