Kotletes sanāk ļoti garšīgas un pats galvenais, nav ilgi jāstāv pie plīts. Šī recepte man ir Dieva dāvana!
Nepieciešamie produkti:
Maltā gaļa – 800 g
Sīpols – 1 gab.
Skābais krējums – 3 ēd.k.
Auzu pārslas – 2 ēd.k.
Sausie ķiploki – 1 tējk.
Sāls pēc garšas
Malti pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Vispirms gatavosim malto gaļu. Pārliek to bļodā, pēc garšas pievieno sāli, piparus, sausos ķiplokus, rupji sarīvētu sīpolu, auzu pārslas un skābo krējumu.
Malto gaļu rūpīgi apmaisām, apmīcam. Pēc tam pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 minūtēm. Šajā laikā auzu pārslas nedaudz uzbriest un uzsūks lieko šķidrumu.
Tālāk saslapinām rokas ar aukstu ūdeni un veidojam kotletes, kuras uzreiz liekam uz cepešpannas. Kotletes var izgatavot pilnīgi jebkurā formā, neatkarīgi no tā, vai tās ir apaļas vai ovālas. Es kotletes neapviļāju rīvmaizē, man tā patīk labāk. Lai gan, ja vēlaties, varat pēc izvēles apviļāt kotletes rīvmaizē.
Malka degs 5 reizes ilgāk: triks, kā ekonomiski apsildīt māju
Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām baltā josla sāksies jau no 2024. gada 9. marta
Cepešpannu ar sagatavotajām kotletēm liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 20 minūtēm.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…