Es izsvītroju no savas dzīves cilvēkus, kuriem nav laika mani un… jutos atvieglota

Es nolēmu šajā izolācijas laikā veikt nelielu eksperimentu, un rezultāts mani šokēja …  

Vai jūs zināt tos dažus mīlošos un gādīgos draugus, kuri vienmēr ir jums līdzās, neatkarīgi no nekā? Nu, es biju tas cilvēks. Es vienmēr dzīvoju, ievērojot likumu, ka par draudzību, tāpat kā ziediem, ir jārūpējas labi – tikai tad viņi uzziedēs. Pretējā gadījumā attiecības izžūs un ļoti ātri nomirs.

Tāpēc es vienmēr esmu ieguldījis draudzības uzturēšanā daudz pūļu. Es vienmēr gribēju būt kopā ar cilvēkiem, kurus mīlu.

Diemžēl es ne vienmēr saņēmu adekvātu atbildi no tiem, attiecībā uz kuriem es izrādīju bažas. Bet  vienmēr pie sevis teicu: “izturies pret citiem tā, kā tu vēlies, lai viņi izturas pret tevi”.

Tie, kuriem lemts būt jūsu dzīvē, būs tur. Jūsu centienu cienīgi cilvēki noteikti nāks jūsu mīlestības gaismā.

Lasi arī: Kā tagad izskatās slavenais mazulis, kurš piedzima ar apjomīgiem matiem

Tas viss turpinājās, līdz kādu dienu es beidzot sapratu, ka atdodu sevi nepareiziem cilvēkiem. Es beidzot redzēju patiesību, kas ir bijusi manu acu priekšā visus šos sasodītos gadus.

Es sapratu, ka visu šo laiku sevi mānīju.

Cilvēki ne vienmēr izturas pret jums tāpat kā jūs pret viņiem. Daži no viņiem paliek pie jums tikai tāpēc, lai izmantotu jūsu laipnību. Viņi parādās tikai tad, kad viņiem kaut kas no jums vajadzīgs.

Tātad, es veicu nelielu eksperimentu. Pārtraucu zvanīt. Pārstāja nākt ciemos. Es pilnībā pazudu. Es tikai gribēju redzēt, cik daudz “mirušu augu” gadu laikā laistīju.

Nežēlīga realitāte mani šokēja. Viņa salauza manu sirdi, bet es kaut ko sapratu par cilvēkiem, kuri visu šo laiku mani bija apkārt.

Pēc tam beidzot nolēmu pārņemt lietas savās rokās un aiziet no to cilvēku dzīves, kuri  par mani nerūpējās – kuriem nebiju svarīga. Un jāsaka, ka daudzi no viņiem tika uzskatīti par īstiem draugiem. Un pēc visa šī es jutu patiesu atvieglojumu.

Draudzība ir divvirzienu iela. Jūs nevarat cerēt uz kaut ko saņemšanu, ja pretī neko nedosit. Tas ir dzīves likums.

Ja jums patiešām rūp cilvēks, jūs būsiet ar viņu neatkarīgi no tā, cik aizņemts esat. Kad jūs kādu mīlat, nav attaisnojumu. Jums rūp persona, kuru jūs mīlat, jo jūs pats to vēlaties. Un uz Zemes nav vietas, kur jūs vēlētos atrasties vairāk kā blakus draugam, kurš jums vajadzīgs.

Tāpēc es nolēmu, ka pietiek nodoties cilvēkiem, kuri to nespēj novērtēt. Esmu pelnījusi, lai mani ieskauj draugi, kuri mani sirsnīgi ciena un mīl.

Man ir apnicis glābt attiecības, kuras, diemžēl, jau no paša sākuma bija mirušas. Apnicis atrasties apkārt cilvēkiem, kuriem nekad nav laika man. Noguris visu laiku izlikties, ka viss ir kārtībā, kad tas acīmredzami tā nav. Es nolēmu, ka vairs neļaušu cilvēkiem ļaunprātīgi izmantot manu laipnību.

Lasi arī: Ja kaut ko no šī visa atceraties, tad jums bija forša bērnība!

Man nav daudz laika, ko pavadīt ar cilvēkiem, kuri nevēlas mani mīlēt tik daudz, cik es viņus mīlu.

Es izdzēsu no savas dzīves tos, kuri sāpina, atstāj novārtā un izgrūž grūtā brīdī, bet parādās, kad nepieciešama mana palīdzība.

Man drīzāk būtu vajadzīgs viens uzticīgs, gādīgs draugs, kurš mani patiešām mīl.. nevis savu dzīvi jāpavada ar cilvēkiem, kuri izliekas, lai gūtu kādu labumu. Kvalitāte ir svarīgāka par kvantitāti – vienmēr un visur. 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    Pirmkārt . Vajadzēja iemācīties atšķirt TOS draugus kuri ATRADA vienmēr laiku ,…lai tev to ATŅEMTU , no tiem draugiem kuri IZBRĪVĒJA laiku ,lai kopā to PAVADĪTU !! Otrkārt – Draugos .lv ,… nelielies ka tev ir vairāki simti vai pat tūkstoši draugu Tiem pamatā ir tikai daži draugi ! Pārējie NAV pat paziņas ,jo vari uz ielas ,veikalā lidostā vai kur citur paiet garām pat nenojaušot ,ka esi uzņēmusi tos savos draugos .!
    Atceries arī – savā dzīvē nepielaid nevienu pārāk tuvu , jo ….kad nāksies to sūtīt …..viņam nāksies iet vistālāk !

  • […] Es izsvītroju no savas dzīves cilvēkus, kuriem nav laika mani un… jutos atvieglota […]

  • <cite class="fn">Filips-72</cite>

    Fantastiski ! Pati nav par kapeiku labāka ….. es veicu nelielu eksperimentu. Pārtraucu zvanīt. Pārstāja nākt ciemos. Es pilnībā pazudu. Un tad šī
    pakaļa sūdzas,ka viņai nav draugi ,tie pazuduši !!!
    Viņai vajadzīgs viens !!! Stulba ,ja neteiktu ko vairāk !

Leave a Comment