ES mājā bezmaksas seminārs uzņēmējiem par kiberdrošību

Atzīmējot Eiropas kiberdrošības mēnesi, aicinām apmeklēt bezmaksas semināru “Kiberdrošība? Izaicinājums arī mazajiem uzņēmumiem!”, kas notiks 18. oktobrī plkst. 16.

Seminārā eksperti no CERT.lv un LU Matemātikas un informātikas institūta sniegs praktiskus padomus, kā uzņēmumiem aizsargāt e-pastus, mājas lapas, uzņēmuma datorus, un atklās, kādi virtuālās vides riski jāparedz un jānovērš, lai aizsargātu savu biznesu.

Seminārs paredzēts mazo uzņēmumu īpašniekiem un pārstāvjiem, arī pašnodarbinātajiem, kas paši vai ar nelieliem papildspēkiem nodrošina savu uzņēmumu grāmatvedības un citu dokumentu apriti, kā arī saziņu ar partneriem un klientiem digitālajā vidē.

Kāda ir īpašnieku un darbinieku loma kiberdrošības nodrošināšanā? Vai un kāds ir drošības pasākumu minimums uzņēmumā? Kādi soļi jāsper, lai ieviestu uzlabojumus? – uz šiem jautājumiem atbildēs Egils Stūrmanis, informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV attīstības projektu vadītājs.

Kāpēc svarīga ir domēnu vārdu drošība un kas jāievēro uzņēmējiem? – informēs Kristians Meliņš domēna vārdu informācijas sistēmu administrators Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļā (NIC), kas ir augstākā līmeņa domēna .lv reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas! Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ aicinām pieteikties iepriekš šeit!

Eiropas kiberdrošības mēnesis tiek rīkots, lai pievērstu uzmanību kibernoziegumu riskiem, uzlabotu iedzīvotāju un uzņēmēju zināšanas par kiberdrošības pasākumu ievērošanas nepieciešamību virtuālajā vidē. Papildu informācija: https://cybersecuritymonth.eu/ (angļu val.).

Eirobarametra kiberdrošības pētījuma (angļu val.) par eiropiešu attieksmi pret rezultāti liecina, ka Eiropas Savienībā arvien pieaug iedzīvotāju bažas par kiberdrošību. 55% no Latvijā aptaujātajiem iedzīvotājiem atzīst kibernoziegumus par ļoti svarīgu drošības risku. Diemžēl ES iestāžu pētījumi arī liecina, ka vairāk nekā 60% uzņēmumu nav pamatizpratnes par to, kādā veidā tie ir pakļauti kiberriskiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment