Es nekad neslimoju: 7 paradumi, kas pasargās tavu veselību

d87daf1acff8b771fbb9e26378e9b891_fitted_630x420

Iespējams, tev ir tādi draugi, kas neslimo vispār, pat, ja apkārtējie slimo ar epidēmiju. Tu mokies ar iesnām, bet tavs draugs vienkārši staigā apkārt ar laimīgu sejas izteiksmi.

Jā, tas ir kaitinoši, bet neko nepadarīsi: tavam draugam vienkārši ir spēcīga imūnsistēma, bet tev – vāja.

Vai zini, kā nostiprināt savu imunitāti, seko līdzi šiem padomiem:

Vienmēr sev līdzi ņem C vitamīnu                                                        

Zinātniekiem nav spēcīgs apgalvojums par to, ka C vitamīns patiešām paaugstinātu imūnsistēmu, bet tas ir iedarbīgs. Daudzi C vitamīnu izmanto kā ieroci pret vīrusiem.

Izvairies no bezmiega stundām

Lai tava imūnsistēma netiktu skarta, nepieciešams gulēt vismaz 8-10 stundas katru dienu. Amerikas zinātnieki veica pētījumu, kurā eksperimenta dalībnieki gulēja 6 -7stundas dienā, un līdz ar to arī biežāk slimoja ar gripu.

Iemācies tikt galā ar stresa situācijām

 Grūti noticēt, ka daudzas saslimšanas rada psiholoģisku iespaidu, kā arī, ja nervozēsi, tad arī ātri saslimsi. Lai tas nenotiktu, centies izvairīties no stresa situācijām, piemēram, izvairies no strīdiem.

Kļūsti par tīru roku īpašnieku

Lai samazinātu iespējamību saslimt, vērts rokas mazgāt katru reizi, kad ienāc iekšā no āra. Ja tev ir anti bakteriālās salvetes vai speciāls gels, noteikti izmanto šos līdzekļus, kad dodies uz sabiedriskām vietām. Brauc ar sabiedrisko transportu un pēkšņi sagribas pakasīt aci? Centies to darīt ar plaukstas ārējo daļu: uz tās ir daudz mazāk baktēriju nekā uz pirkstu galiņiem.

Neizlien ārā no trenažieru zāles

Piekritīsi šiem rezultātiem, ko veica – Journal of Sport and Health Science. Regulāra nodarbošanās ar sportu stiprina imūnsistēmu un samazina iespēju izplatīties infekcijām. Centies nodarboties ar sportu līdz trīs reizēm.

Ievērojot šos padomus, tu spēsi sevi pasargāt un līdz ar to tas nozīmē, ka slimosi arvien retāk.

Rakstu iesaka – file22457477_mana_liels

Avots: mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment