Kad vāru olas, vienmēr izmantoju tikai pārbaudītas receptes. Tas nodrošina, ka tās būs viegli nomizojamas.
Vārītas olas ir maigas, bet aromātiskas, un to garša ir pietiekami viegla, lai tās varētu baudīt pašas par sevi vai ar garšvielām, kā sāli un pipariem. Tās ir ātri un vienkārši pagatavojamas, tāpēc vienmēr ir viegli pieejams gardums.
Vārītas olas ir pilnas ar augstas kvalitātes olbaltumvielām, vitamīniem (īpaši B12 un D vitamīnu), minerāliem, kā arī veselīgajiem taukiem. Olās esošā olbaltumviela ir viegli sagremojama un nodrošina ilgstošu sāta sajūtu, kas palīdz līdzsvarot uzturu un uzturēt enerģiju visas dienas garumā.
Pasniegtas uz galda, olas izskatās ļoti vilinoši, tāpēc bieži izmantoju šo metodi pildītu olu pagatavošanai. No tām var pagatavot arī dažādus salātus, plācenīšu pildījumus un citus ēdienus.
Lasi arī: Modes mākslinieks un dārznieks Dāvids pastāsta, kāpēc viņš pirms ziemas nekad neapgriež rozes (video)
Pareizā metode
Vispirms vistas olas ļoti uzmanīgi jāpārvieto katlā, lai nesabojātu čaumalas. Pat neliels plaisa var sabojāt čaumalu gatavošanas laikā.
Likt olas istabas temperatūras ūdenī. Arī tas ir ļoti svarīgi, neizmantojiet aukstu vai karstu ūdeni.
Izspiediet katliņā nelielu daudzumu citrona sulas – to ir svarīgi izdarīt pirms ūdens vārīšanās, citādi nebūs nekāda rezultāta. Daudzējādā ziņā no citrona sulas pievienošanas ir atkarīga olu pareizas vārīšanas veiksme.
Olas vāriet uz mērenas uguns, līdz ir pilnībā gatavas, apmēram 7-8 minūtes. Ūdens būs duļķains, jo tam pievienots citrons, un tā sula neļauj veidoties plaisām.
Tomēr tas vēl nav viss! Ir vēl viens būtisks faktors!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk