Tas ir viss! Cepam. Karstums ir vidējs vai nedaudz virs vidējā. Pannu, protams, uzkarsē.
Ielieciet mīklu tās vidū. Panna nav jāgroza. Mīkla aizņems tik daudz vietas, cik tai nepieciešams. Un tā sāks burbuļot. Būs daudz caurumu. Tas ir tik aizraujoši. Jūs varat vienkārši stāvēt un vērot, kā tas notiek.
Bet neaizķerieties, skatieties apakšā. Tiklīdz tas kļūst zeltains, apgrieziet to. Tas ir apmēram pēc 1 minūtes vai mazāk.
Apgrieziet un cepiet tikpat ilgi. Kopumā apmēram 1 minūti katrā pusē. Arī pēc cepšanas pankūkas nav nepieciešams apsmērēt.
Paskatieties, cik porainas tās ir. Tajās ir tūkstošiem mazu caurumu. Tās patiešām ir kā sūklis. Un neticami gaisīgas. Un pēc garšas un tekstūras tās atgādina maigu kafijas cepumu.
Pasniedziet pankūkas ar visu, ko vēlaties. Man tās patīk ar skābo krējumu un kaut ko svaigu un augļu garšu. Vasarā ar zemenēm, ziemā ar apelsīniem. Kombinācija ir brīnišķīga.
Jums tās noteikti noderēs un garšos. Jūs to pagatavosiet brokastīm vai uzkodām.
Sastāvdaļas:
Cukurs – 2,5 ēd.k.
Sāls – 1 šķipsniņa
Rauga piedeva – 1 tējkarote.
Šķīstošā kafija – 2 tējk.
Milti – 170 g
Olas – 1 gab.
Sviests – 2 ēd.k.
Piens – 240 ml
Lasi vēl: Laukos precīzi zina, ar ko barot vājos stādus, lai tie 3-4 dienu laikā kļūtu spēcīgi un biezi
Ar šo daudzumu pietiek, lai izceptos 7-8 15 cm lielas pankūkas. Pankūkas ir ļoti pūkainas. Tāpēc nedomājiet, ka ar to nepietiek. Tās ir arī ļoti sātīgas. Tāda ir mana šodienas pankūku recepte.