Es tajā namā nekad pa nakti nepaliktu! Latvijā pazīstama uzņēmēja atklāj nervus stindzinošu stāstu par kādu skaistu namu, kas atrodas Cēsīs….

Ir taču jau tik vēls! Pašai jau arī bijis tā kā jātaisās uz māju pusi. Bet kur tad tā kolēģe Astrīda palikusi? Ne atbild, nekā. Saiva sākusi viņu skaļi saukt, bet atbildes nav. Nu, izslēgusi datoru un devusies lejā skatīties.

Mana obligātā ziemas gurķu recepte: gatavoju 5 partijas (35 burkas), var glabāt arī skapī

Bet viss nams tukšs… neviena nav. Saiva nokāpusi pa trepēm, piegājusi pie durvīm, pa kurām it kā ienāca Astrīda, bet tur – durvis aizslēgtas no iekšpuses – slēdzenē pat atslēga atstāta…

Saiva šo vēlāk izstāstījusi Vijai un teikusi, ka tādā ātrumā nekad nevienas telpas vēl nebija pametusi. Un neskaitāmas reizes norādījusi, ka “tādām lietām” jau viņa nemaz netic… Tomēr…

Foto – Pexels

Tikmēr pati Vija Kilbloka raksta, ka tad, kad šo māju pirkusi, viņu pārņēmusi tāda jocīga sajūta – it kā tā māja patikusi un nepatikusi reizē. Sākumā šis nams bijis īsts grausts, kurā nācies ieguldīt gan līdzekļus, gan laiku, lai to savestu kārtībā.

Tomēr restaurācijas gaitā Vija vēl nodomājusi – ja nav kādas istabiņas Cēsīs, kur palikt pa nakti, tad nav lemts. Vija raksta: “Es tajā namā nekad pa nakti nepaliktu! Vienkārši nepaliktu un viss!”.

Vija stāsta, ka, lai arī šis nams Cēsīs renovēts un bijis dažādi godalgots, saņemti pateicības vārdi no pašvaldības, pilsētas viesi vienmēr par to priecājas, vecie cēsinieki klusiņām stāstījuši, ka Ulmaņa laikos te bijis zārku veikals… un pat mācējuši norādīt, kurā logā tajos laikos reiz bijis izlikts mazs zārciņš. Vēl senākas atmiņas stāstot par to, ka cara laikā te bijusi iebraucamā vieta…

Foto – Pexels

Visbeidzot, Cēsu grāmatu namā “uz darbu” beidzot esot sācis nākt jauns kaķis – ļoti skaistā, vienmērīgā krāsā. Kad šajās telpās ienācis kaķis, tad tur uzreiz kļūstot omulīgi. Kad iepriekšējais murrātājs esot devies uz citiem medību laikiem, tad atkal bijuši dīvaini trokšņi un sajūta, ka visu laiku kāds liekais tur ir klātesošs.

Tagad jaunais kaķis no rītiem kārtīgi izstaigājot visas telpas, īpaši uzturoties tieši otrajā stāvā.

Bet, ja kaķim pēc telpu izpētes esot spalvas uz skausta gaisā, tad vajagot kaķi paglaudīt un ierādīt kādu vietiņu, kur apgulties, ko viņš arī labprāt darot.

Trīs ierīces, kuras nekad nedrīkst atvienot no rozetes; iznākums var būt nepatīkams

Pie šī ieraksta komentāros uzņēmēja Vija Kilbloka arī norāda, ka kaķis gan pa nakti šajā namā neesot pierunājams palikt, tāpēc nākot tikai pa dienu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment