Bietes var pagatavot dažādos veidos. Jūs varat to cept vai vārīt.
Man ne visai patīk vārīt bietes. Pirmkārt, virtuvē parādās specifiska biešu smarža, kas pēc tam ilgu laiku nepazūd. Un, otrkārt, pēc vārīšanas katli ilgi jāmazgā.
Es nevaru ciest biešu smaku, tāpēc man labāk patīk cept bietes. Ietin folijā un liek cepeškrāsnī.
Bet nesen es atklāju jaunu veidu, kā sagatavot sakņu dārzeņus. Varbūt kāds par to jau ir dzirdējis un lieto. Bet es to uzzināju nesen un šodien vēlos dalīties ar jums.
Izrādās, var vārīt bietes katliņā, bet pie tam pati katliņš paliek tīrs un smaržas virtuvē nav.
Šim veidam vajadzēs: katliņu, bietes, cukuru un parastu maisiņu.
Kā noņemt eļļas traipus no drēbēm: pārbaudīti veidi, par ko saimniecēm vajadzētu zināt
Labi nomazgāju sakņaugus no netīrumiem, apžāvēju, astītes neapgriežu un lieku parastā maisiņā.
Ja pārdzīvojat, par maisiņa veselumu vārīšanas laikā, paņemiet divus maisiņus.
Maisiņā pievienoju 1 tējkaroti cukura.
Lasi vēl: Sviestmaizes ar šprotēm gatavoju jaunā veidā (un maize tām nav vajadzīga)
To dara, lai bietes vārot nezaudētu krāsu.
Lasi vēl: Vistas un krabju nūjiņu nepārspējamais “duets”. Smeķīgi svētku salāti “Gardumiņš itāliešu gaumē”
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…
Tevi noteikti interesēs
- Naktī pirms miega mamma man iemācīja apēst nedaudz sīpolu; tagad arī es to daru jau daudzus gadusby Rinalds Bergmanis
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Jau senatnē mūsu senči ticēja šim – ko nevajadzētu darīt 21. aprīlī, lai izvairītos no strīdiemby Sandra Ločmele