Bietes var pagatavot dažādos veidos. Jūs varat to cept vai vārīt.
Man ne visai patīk vārīt bietes. Pirmkārt, virtuvē parādās specifiska biešu smarža, kas pēc tam ilgu laiku nepazūd. Un, otrkārt, pēc vārīšanas katli ilgi jāmazgā.
Es nevaru ciest biešu smaku, tāpēc man labāk patīk cept bietes. Ietin folijā un liek cepeškrāsnī.
Bet nesen es atklāju jaunu veidu, kā sagatavot sakņu dārzeņus. Varbūt kāds par to jau ir dzirdējis un lieto. Bet es to uzzināju nesen un šodien vēlos dalīties ar jums.
Izrādās, var vārīt bietes katliņā, bet pie tam pati katliņš paliek tīrs un smaržas virtuvē nav.
Šim veidam vajadzēs: katliņu, bietes, cukuru un parastu maisiņu.
Kā noņemt eļļas traipus no drēbēm: pārbaudīti veidi, par ko saimniecēm vajadzētu zināt
Labi nomazgāju sakņaugus no netīrumiem, apžāvēju, astītes neapgriežu un lieku parastā maisiņā.
Ja pārdzīvojat, par maisiņa veselumu vārīšanas laikā, paņemiet divus maisiņus.
Maisiņā pievienoju 1 tējkaroti cukura.
Lasi vēl: Sviestmaizes ar šprotēm gatavoju jaunā veidā (un maize tām nav vajadzīga)
To dara, lai bietes vārot nezaudētu krāsu.
Lasi vēl: Vistas un krabju nūjiņu nepārspējamais “duets”. Smeķīgi svētku salāti “Gardumiņš itāliešu gaumē”
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…