Es vāru bietes tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; Mamma šo metodi izmanto jau ilgu laiku

4. Kad pagājušas 15 minūtes, iegremdējiet bietes aukstā ūdenī ar ledu, lai tās pārstātu gatavošanas un vārīšanas procesu, un tā ātrāk atdziest – paturiet kādas 5-7 minūtes.

Labi, tagad viss ir beidzies. Bietes var viegli izmantot savām vajadzībām. Starp citu, pēc auksta ūdens tas ļoti ātri un vienkārši notīra.

Vasaras galda varoņi: kabači ķiploku mērcē

 

 

Ir vēl viena gatavošanas metode, ko apguvu, strādājot par pavāru restorānā.

Metode ir tāda, ka to cep cepeškrāsnī. Strādājot restorānā, mēs vienmēr gatavojām šādi bietes salātiem – tie izrādās ļoti piesātināti tumšā krāsā, kā arī neticami sulīgi un garšīgi.

Bietes rūpīgi jānomazgā, jānoslauka, jāuzliek uz folijas loksnes, virsū uzlej augu eļļu un pārkaisa ar sāli. Pēc tam kārtīgi aptiniet to, lai eļļa neizplūst, novietojiet to uz cepešpannas un nosūtiet uz iepriekš uzkarsēto cepeškrāsni uz 1 stundu 180 grādos.

Un tad ņem ārā un pilnībā atdzesē, aukstajā sezonā var nolikt uz balkona, lai ātrāk atdziest. Jā, metode aizņem ilgāku laiku par 15 minūtēm, BET pluss ir tas, ka uz plīts nekas neburkšķ, netraucē un nav tvaika – iemetu cepeškrāsnī un aizmirsti uz 1 stundu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment