Forsaita “Latvijas izglītība 2025” rezultātu prezentācija. Pilsoniskās sabiedrības izglītības sistēmas redzējums

Pirmdien, 2018.gada 1.oktobrī plkst.18:00 viesnīcas ASTOR konferenču zālē Z.A.Meierovica bulv. 10, Rīgā notiks forsaita “Latvijas izglītība 2025” rezultātu prezentācija. Pētījuma ietvaros tika izstrādāti risinājumu Latvijas izglītības sistēmai, kas ļauj saskaņot visu ieinteresētu pušu- izglītojamo, vecāku, izglītības sistēmas un uzņēmēju pārstāvju intereses.

Forsaita pētījumã “Latvijas izglītība 2025” veica biedrība “Humanitārā perspektīva” un “Latvijas mazākumtautību vecāku forums”. Forsaita tehnoloģija ir pasaulē atzīts instruments stratēģisku lēmumu pieņemšanai nozares attīstībai. Prezentācija piedalīsies forsaita vadītāja Margarita Dragiļe, mazākumtautību vecāku foruma moderators Konstantins Čekušins, biedrības “Humanitārā perspektīva” pārstāvji Elizabete Krivcova, Olga Gogina un Bronislavs Zelcermans.

«Ideja par forsaita apspriešanas rīkošanu rādās, reaģējot uz izglītības ministrijas rīcību, kura bīda izglītības reformas, ignorējot ieinteresēto pušu viedokļus. Izglītības satura izmaiņas, šķiet, ir pakārtotas tikai Eiropas naudas apgūšanas grafikam. Valodas izmaiņas neiztur nekādu kritiku – nav zinātniska pamatojuma, situācijas analīzes un nav dialoga ar sabiedrību. Mēs uzskatam, ka Latvijas izglītības sistēma neatbilst mūsu valsts intelektuālajam resursam. Tāpēc kā pilsoniskas sabiedrības pārstāvji mēs uzņēmāmies alternatīvas izstrādi.” – saka Elizabete Krivcova, biedrības “Humanitārā perspektīva” valdes priekšsēdētāja.

Pasākumā tiks prezentēts izglītības sistēmas redzējums no dažādu ieinteresēto sabiedrības grupu skatupunkta, kā arī sadarbības formāti Latvijas izglītības sistēmas uzlabošanai. Organizatori uzsver, ka pētījums uzrādīja būtiskas atšķirības starp Izglītības un zinātnes ministrijas un pilsoniskās sabiedrības izpratni par situāciju izglītībā. Bez šo atšķirību apzināšanas nav iespējama veiksmīga izglītības reformu īstenošana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment