(FOTO) Kāpēc kailu cilvēku pūlis dodas jūrā? Iemesls ir cēlāks kā sākumā varētu likties

Simtiem cilvēku katru gadu , rudens sākumā, dodas iegremdēties aukstajā jūras ūdenī cēla mērķa dēļ. Varbūt arī tu šī cēlā un simboliskā mērķa dēļ, nākamgad piedalīsies!

Katru gadu, sagadot rudens iestāšanos, septembra beigās, agri no rīta pirms saullēkta, 48 kilometrus no Ņūkāstlas (Lielbritānijā), kaili, Ziemeļjūrā peldēties dodas vairāki simti cilvēku, lai popularizētu labdarības akciju, kurā paši aktīvi iesaistās un ziedo. Šī tradīcija ir iedibināta, kopš 2012.gada un katru gadu pulcē aizvien vairāk un vairāk cilvēku. Tāpat, summa, kuru izdevies saziedot par dalību šajā kolektīvajā un atvēsinošajā peldē, arī nav maza – tie ir 25 000 mārciņu.

Visi šie cilvēki atbalsta labdarības organizācijas MIND mērķi – garīgās veselības slimnieku dzīves apstākļu uzlabošanu. “Reizi gadā mēs sanākam, lai svinētu dzīvi, dabu un veselību – gan garīgo, gan fizisko. Šeit caur risku mēs sajūtam neaprakstāmu prieku un brīvību. Mēs esam gatavi parādīt, ka spējam atbastīt viens otru šajā trakajā dzīvē!”, par pasākumu saka organizatori ar Džeku Higsu priekšgalā.

Pēc atvēsinošā peldes, cilvēki dodas uz vietējo kafejnīcu, kur bauda barbekjū brokastis uz “maksā cik vēlies” pamata.

Lai gan ūdens 7:00 no rīta ir vēss, peldētāji ir priecīgi, ka to izdarīja un ar katru nākamo gadu aptuveni puse paņem līdzi kādu draugu, izbaudīt šo pieredzi.

 

Lasi vēl: Uz kurieni pa Londonas ielām skrien kaili cilvēki, kas “maskējušies” kā tīģeri? (+FOTO)

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment