Gaisīga kūka bez neviena grama miltu – viegli tiks galā pat tie, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas prasmes

Šis vieglais un gaisīgais deserts ir lieliski piemērots karstām vasaras dienām. Papildu pluss – tajā nav izmantots neviens grams miltu.

Deserta pagatavošanai nepieciešamas vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas, un tā recepte ir tik vienkārša, ka ar to viegli tiks galā pat tie, kuri tikai sāk apgūt kulinārijas prasmes.

Viena no pamatsastāvdaļām šajā receptē ir jogurts – tajā esošais dabīgais skābums uzlabo garšu līdzsvaru, padarot kūku ne tikai saldu, bet arī nedaudz atsvaidzinošu. Tas palīdz izcelt citas sastāvdaļas.

Lasi arī: Slepenais veids, kā taupīt akumulatoru operētājsistēmās Android un iOS

Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!

Ķeramies klāt pagatavošanai!

Deserta pagatavošana

Jau pašā sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, lai brīdī, kad liksiet mīklu iekšā, tā būtu pietiekami sakarsēta. Pretējā gadījumā deserts var nepacelties.

Sagatavojiet ar pergamentu izklātu formu. Tam sekojoši sāciet gatavot pašu desertu. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc dzeltenumus ar cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaisīga, viegla un gaišā krāsā.

Bļodā ar dzeltenumiem pievieno cieti un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa, lai neveidotos kunkuļu. Ielej jogurtu maisījumā un saputo līdz viendabīgai masai.

Citā tīrā, sausā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz izveidojas stingras putas. Putojot olu baltumus, var pievienot šķipsniņu sāli. Pakāpeniski pievieno sakultos baltumus iepriekš pagatavotajā olu dzeltenumu un jogurta maisījumā, uzmanīgi maisot no apakšas uz augšu.

 

Ielej mīklu sagatavotā formā un vienmērīgi izlīdzina. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes vai līdz garoza kļūst zeltaina un, ievietojot koka iesmiņu, tas izņemot ir sauss.

Ļauj kūkai pilnībā atdzist formā, tad uzmanīgi izņem. Pēc vēlēšanās kūku var dekorēt ar svaigām ogām, šokolādes skaidiņām vai pārkaisīt ar pūdercukuru.

Tagad jums ir maiga kūka bez kviešu miltiem, kas jūs iepriecinās ar savu garšu un tekstūru.

 

Deserta sastāvdaļas

5 lielas vistu olas

1 glāze cukura

1 glāze cietes (kartupeļu vai kukurūzas cietes)

1 glāze jogurta (vēlams jogurts bez garšas, lieliski šajā reizē derēs arī grieķu jogurts)

1 tējkarote cepamais pulveris

 

Labu apetīti!

Leave a Comment