Gaisīgas biezpiena bumbiņas. Iekšpusē mīkstas kā spalviņas, bet ārpusē kraukšķīgas

Ievietojam mīklu atpakaļ bļodā un pa virsu uzkaisām nedaudz miltu. Tas atvieglos darbu ar mīklu. No mīklas nokniebjam nelielus gabaliņus apmēram valrieksta lielumā un veidojam no tiem bumbiņas.

Izveidotās bumbiņas liekam uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.

Katliņā ielejam tik daudz augu eļļas, lai bumbiņas iegremdējot nepieskartos apakšai. Eļļai jābūt labi uzsildītai.

Ieliekot bumbiņas eļļā, tās nogrims dibenā un var nedaudz pielipt, tāpēc ar karoti tās ātri un uzmanīgi apmaisām.

Cepšanas procesā bumbiņas pašas griezīsies no vienas uz otru pusi. Ja pamanām, ka viena bumbiņas puse paliek gaišāka, uzmanīgi apgriežam to ar karoti.

Ļoti intersants variants kā pagatavot malto gaļu – ietinu ar jebkuru pildījumu folijā un cepu pannā bez eļļas 20 minūtes

Cepam bumbiņas uz mērenas uguns apmēram 3-4 minūtes. Ja uguns būs pārāk vāja, bumbiņas uzsūks daudz eļļas, bet, ja karstums būs pārāk liels, tās neizcepsies no iekšpuses.

Gatavās biezpiena bumbiņas liekam uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.

Sastāvdaļas:

360 grami biezpiena;

2 olas;

2 tējkarotes cukura;

Šķipsniņa sāls;

Vanilīns pēc garšas;

1 tējkarote sodas bez kaudzes;

190-200 grami miltu+30 grami apkaisīšanai;

Augu eļļa cepšanai.

 

 

Biezpiena bumbiņas ir lieliski piemērotas baudīšanai pie tējas vai kā salds kārums pie kafijas.

 

Ja tevi ieintriģēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

Leave a Comment