Galvenais iemesls, kas iznīcina lielāko daļu hortenziju: augs no šīs dārznieku kļūdas baidās

Pareizi kopjot, šie viegli audzējamie krūmi priecēs jūsu dārzu ar krāšņiem ziediem visu vasaru. Tomēr ir viena kļūda, kas var tiem nopietni traucēt.

Hortenzijas ir lieli krūmi ar milzīgām, spilgtām ziedkopām, kas rotā mūsu dārzus no vēla pavasara līdz rudenim.

Hortenzijas ir burvīgi ziedi, kas iemieso vasaras krāšņumu un mieru dārza ainavā. Šīs augi ir pazīstami ar saviem bieziem ziediem, kas var svērties no spilgti rozā līdz dziļi zilai vai pat balto nokrāsu spektram. Dažādu hortenziju šķirņu ziedi var būt gan sfēriski, gan lapotnes, atkarībā no audzēšanas apstākļiem un kopšanas veida.

Šīs augs parasti aug kā lieli krūmi vai pat nelieli koki, atkarībā no šķirnes. Tās ir pazīstamas arī ar to spēju mainīt ziedu krāsu atkarībā no augsnes pH līmeņa – skāba augsne rada ziediem zilu nokrāsu, bet bāze – rozā vai sarkanu.

Noslēpumi, kas palīdzēs pasargāt augus no krustziežu blusas un citiem kaitēkļiem: dārzkopjiem tas ir obligāti jāzina

Kļūdas kopšanā

Hortenzijas, kas pazīstamas ar savu nepretenciozitāti kopšanā, ir populāra izvēle gan iesācēju, gan pieredzējušu dārzkopju vidū. Tomēr ir dažas bieži sastopamas kļūdas, ko ar hortenzijām var pieļaut jebkura līmeņa dārznieki.  Dārzkopības eksperte Medisone Multone saviem sekotājiem pastāstīja par kļūdām, kas var nopietni kaitēt hortenzijām vai pat tās pilnībā iznīcināt.

 

Pārmērīga laistīšana

Sliktākā kļūda, kopjot hortenzijas, ir nepareiza to laistīšana. Dārzkopjiem ir jāatrod pareizais līdzsvars, jo hortenzijām patīk mitrums, taču tās necieš arī pārlaistītu augsni.

Pareizs līdzsvars uzturēs saknes vēsas un mitrinātas, nodrošinot labākos ziedus un krāšņu lapotni. Izvairieties no pārāk biežas laistīšanas, īpaši, ja augsne ir slikti nosusināta, jo tas var ātri izraisīt sakņu puvi. Ja apstākļi neuzlabojas, visa sakņu sistēma kļūst vāja un augs iet bojā.

Lai to novērstu, dārzkopjiem, ņemot vērā laikapstākļus, pirms atkārtotas laistīšanas būtu jānogaida, līdz augsne nedaudz izžūst.

Tomēr tā nebūt nav galvenā kļūda! Par galvenajām kļūdām raksta otrā pusē!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment