Galvenais iemesls, kas iznīcina lielāko daļu hortenziju: augs no šīs dārznieku kļūdas baidās

Nepietiekama laistīšana

Tajā pašā laikā ir svarīgi pārāk ilgi neatlikt hortenziju laistīšanu, jo mitruma trūkums un neregulāra laistīšana izraisīs stresu, ierobežotu jauno dzinumu augšanu un ziedēšanas trūkumu.

Lasi vēl: Viss, kas jāzina par baklažānu audzēšanu, lai iegūtu labu ražu

Kā laistīt hortenzijas

Arī tas, kā dārznieki laista hortenzijas, ietekmē auga augšanu. Ja iespējams, centieties izvairīties no laistīšanas no augšas, novirzot ūdens straumi tikai uz augsni.

Tādējādi lapas paliek sausas un tiek novērsta kaitīgu sēnīšu kaišu izplatīšanās.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tāpat atcerieties, ka hortenzijas, gluži tāpat kā daudzus citus ziedus un dārzeņus, vislabāk laistīt agri no rīta vai vakarpusē, kad saule nav tik augstu un vairs tā nekarsē. Tas pasargās no ūdens iztvaikošanas un lapu apdegšanas.

Šīm 3 zodiaka zīmēm būs veiksmīga nedēļa no 2024. gada 16. līdz 23. jūnijam

Daudzi dārznieki izvēlas hortenzijas ne tikai dēļ to skaistuma, bet arī tāpēc, ka tās ir viegli audzējamas un prasa mazāk rūpju salīdzinājumā ar citiem ziediem. Hortenzijas var būt lielisks papildinājums jebkuram dārzam vai ainavai, radot romantisku un krāšņu atmosfēru ar savu bagāto ziedēšanas periodu un daudzveidīgo krāsu gammu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment