Kas var būt garšīgāks par mājās gatavotu kūku? Daudzas saimnieces sapņo palutināt savus viesus ar šādu desertu, taču joprojām dod priekšroku veikalā nopērkamajiem saldumiem, jo ne visiem ir laiks pašiem pagatavot desertu.
Īsts atradums šajā gadījumā varētu būt šokolādes banānu kūkas recepte. Tikai 15 minūtes, trīs vienkāršas sastāvdaļas un, vissmalkākais cienasts ir gatavs!
Šīs kūkas skaistums ir tāds, ka saimniecei vienkārši nav iespēju kaut ko izdarīt nepareizi. Un visu, kas tam nepieciešams, varat atrast jebkurā lielveikalā. Jums būs nepieciešamas prjaņiki bez pildījuma, banāni, biezs krējums, cukurs un šokolāde. Galvenais ir pagatavot kūku dienu pirms viesu ierašanās.
Banāniem ir dabisks saldums un viegli karamelizēta garša, kas labi sader ar šokolādes dziļo, nedaudz rūgteno un bagātīgo garšu. Kopā tie veido līdzsvarotu garšu buķeti. Tekstūra – Banāni piešķir kūkai mitrumu un maigu, sulīgu konsistenci, savukārt šokolāde var pievienot gan krēmīgumu (ja izmanto kausētu šokolādi vai šokolādes gabaliņus), gan vieglu kraukšķīgumu (ja pievieno šokolādes skaidiņas vai glazūru).
Dabiskais saldums – Banāni ir lielisks dabīgais saldinātājs, kas nozīmē, ka var samazināt pievienotā cukura daudzumu kūkā, padarot to nedaudz veselīgāku. Aromāts – Banāni cepšanas laikā pastiprina savu aromātu, un kopā ar šokolādi tie veido neatvairāmi gardu smaržu, kas kūku padara vēl kārdinošāku.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošana
Kūku vislabāk gatavot bļodā, kuru vispirms pārklāj ar pārtikas plēvi. Sagatavotās sastāvdaļas liek kārtās. Vispirms prjaņiki jāsagriež 3-4 daļās (sagriež gareniski). Nomizojam arī banānus un sagriežam gredzenos.
Sagatavojiet krējumu no skābā krējuma – pievienojiet cukuru un kakao, sakuliet, masai vajadzētu palielināties 1,5 reizes un sabiezēt.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk