Kā pirmo kārtu liek prjaņikus un bagātīgi pārziež ar skābo krējumu. Otrā kārta ir banāni un skābā krējuma krēms. Visas sastāvdaļas saliek rindā, pārmaiņus. Pēdējai kārtai jābūt prjaņikiem.
Kā rūpēties par orhideju visu gadu – labs špikeris katram mēnesim
Kad visa kūka ir ievietota bļodā, tā jāpārklāj ar pārtikas plēvi un jāatstāj ledusskapī. Impregnēšanai būs nepieciešamas vismaz 8-10 stundas.
Pirms pasniegšanas kūku apgriež uz paplātes, noņem plēvi un virsu dekorē ar rīvētu vai kausētu šokolādi. Ar šādu kūku jūs nekautrēsieties sagaidīt viesus, jo visi par to būs sajūsmā.
Sastāvdaļas šokolādes banānu kūkai
500 g prjaņiki bez pildījuma
0,5 l bieza saldā krējuma
3-4 nogatavojušies banāni
Cukurs (pūdercukurs) pēc garšas
Jūsu iecienītākās šokolādes tāfelīte dekorēšanai
Kakao (pēc izvēles)
Ja kūkā izmanto tumšo šokolādi, tā lieliski kontrastē ar banānu saldumu, savukārt piena vai balta šokolāde var vēl vairāk izcelt banānu krēmīgo un tropisko garšu. Tāpēc banānu un šokolādes kombinācija ir tik populāra desertos – tā vienkārši garšo fantastiski!
Tevi noteikti interesēs
- Lielākie meli, kuriem arī latviešu sievietes tic pēc 60 gadu vecumaby Sandra Vīgante
- Kāpēc arī mācītāji uzsver, ka nedrīkst doties uz kapsētu ar auto, bet ja dodies – ievēro vienu noteikumuby Sandra Vīgante
- “Es 80 gados sapratu, kāpēc ir vērts dzīvot”: mūžsenas gudrības no 80+ vecumaby Rinalds Bergmanis