Pēc tam noteciniet visu ūdeni un pagatavojiet gardu mērci kartupeļiem. Bļodā sajauc 3 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno pustējkaroti sāls, papriku, Provansas garšaugus, paprikas un sasmalcinātu ķiploku maisījumu. Sajauc.
Vai bietes var laistīt ar sāls šķīdumu: dārzkopji beidzot ir snieguši viennozīmīgu atbildi
Tad pievienojam šo aromātisko mērci kartupeļiem un apmaisām, lai mērce vienmērīgi pārklātu kartupeļus.
Atliek mūsu apaļos kartupeļus ielikt veidnē, izlīdzināt, lai tie būtu vienā kārtā un pievienot apmēram 3 ēdamkarotes sasmalcināta sviesta.
Kartupeļus liek cepeškrāsnī cept 190-200 grādos 25-40 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai. Laiks būs atkarīgs no kartupeļu lieluma un jūsu krāsns jaudas.
Ja vēlas, kartupeļus var pārkaisīt ar sasmalcinātām dillēm vai pētersīļiem un papildus pievienot caur presi izspiestu ķiploku.
Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem pēc šīs receptes vienmēr iznāks ārkārtīgi gardi un aromātiski. Iekšpusē kartupeļi ir mīksti un maigi, un virsū ar skaistu zeltaini brūnu garozu. Nav iespējams pretoties.
Sastāvdaļas
kartupeļi – 900g;
sāls – 1 tējkarote;
zaļumi pēc vēlēšanās;
sviests – 3 ēdmkarotes.
Maisījumam/mērcei
eļļa – 3 ēdamkarotes;
sāls – pustējkarote;
paprikas pulveris – pustējkarote;
provansas garšviela – 1 tējkarote;
piparu maisījums – pēc garšas;
4 ķiploku daiviņas
✨Noteikti iesaku pagatavot. Var pasniegt gan svētkos, gan katru dienu pusdienās vai vakariņās. Ja jums patika recepte, lūdzu, atzīmējiet to ar patīk un komentējiet. Labu apetīti visiem!