Gards ābolu pīrāgs, kas ir vieglāk pagatavojams nekā Šarlote; Mīklas iejaukšana aizņem vien 6 minūtes + cepšanas laiks

Vēlos atzīmēt, ka, cepot cepeškrāsnī, ābolu labvēlīgās īpašības gandrīz nezaudē. Tiek saglabāti augļi un to unikālā garša un aromāts, un mīkla izrādās maiga.

 

 

10. Ābolus sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos.

11. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepampapīru.

12. Salieciet ābolus pa visu pīrāga virsmu.

13. Pīrāgu vajag cept cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.

Aromātiska persiku un smilšu mīklas kūka ar maigu pildījumu

Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo. Ja uz tā nav palikusi mīkla, tad pīrāgu var pasniegt.

Sastāvdaļas ābolu pīrāga pagatavošanai:

· 1 ola (var 2,3);

· 1 glāze cukura (200 g);

· 1 glāze piena (250 ml);

· 3 ēd.k. augu eļļa;

· 2 glāzes miltu (parasti 320 g);

· 1 paciņa cepamā pulvera 10 g (2 tējk.);

· 1 paciņa vaniļas cukura (8 g)
. Šķipsniņa sāls

(2-3 āboli)

 

Pirms pasniegšanas iesaku pievienot pūdercukuru.

 

Garda itāļu torte vien 10 minūtēs, ar izsmalcinātu garšu un bagāta ar riekstiem

Leave a Comment