Vēlos atzīmēt, ka, cepot cepeškrāsnī, ābolu labvēlīgās īpašības gandrīz nezaudē. Tiek saglabāti augļi un to unikālā garša un aromāts, un mīkla izrādās maiga.
10. Ābolus sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos.
11. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepampapīru.
12. Salieciet ābolus pa visu pīrāga virsmu.
13. Pīrāgu vajag cept cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.
Aromātiska persiku un smilšu mīklas kūka ar maigu pildījumu
Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo. Ja uz tā nav palikusi mīkla, tad pīrāgu var pasniegt.
Sastāvdaļas ābolu pīrāga pagatavošanai:
· 1 ola (var 2,3);
· 1 glāze cukura (200 g);
· 1 glāze piena (250 ml);
· 3 ēd.k. augu eļļa;
· 2 glāzes miltu (parasti 320 g);
· 1 paciņa cepamā pulvera 10 g (2 tējk.);
· 1 paciņa vaniļas cukura (8 g)
. Šķipsniņa sāls
(2-3 āboli)
Pirms pasniegšanas iesaku pievienot pūdercukuru.
Garda itāļu torte vien 10 minūtēs, ar izsmalcinātu garšu un bagāta ar riekstiem
Tevi noteikti interesēs
- Precīzs dārza darbu Mēness kalendārs no 31. marta līdz 6.aprīlim: darbi, kurus nenokavēt un dienas, kad dārzā nevajag darīt nekoby Laura Blūma
- Gatavoju biešu un siera salātus kā restorānā; tos apēdam momentā un mājās tie izmaksā 15 reižu mazākby Rinalds Bergmanis
- Iespējams, jau tuvākajā laikā daudziem Latvijas autovadītājiem nāksies šķirties no summas, kas var sasniegt pat 2000 eiroby Sandra Ločmele