Vēlos atzīmēt, ka, cepot cepeškrāsnī, ābolu labvēlīgās īpašības gandrīz nezaudē. Tiek saglabāti augļi un to unikālā garša un aromāts, un mīkla izrādās maiga.
10. Ābolus sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos.
11. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepampapīru.
12. Salieciet ābolus pa visu pīrāga virsmu.
13. Pīrāgu vajag cept cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.
Aromātiska persiku un smilšu mīklas kūka ar maigu pildījumu
Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo. Ja uz tā nav palikusi mīkla, tad pīrāgu var pasniegt.
Sastāvdaļas ābolu pīrāga pagatavošanai:
· 1 ola (var 2,3);
· 1 glāze cukura (200 g);
· 1 glāze piena (250 ml);
· 3 ēd.k. augu eļļa;
· 2 glāzes miltu (parasti 320 g);
· 1 paciņa cepamā pulvera 10 g (2 tējk.);
· 1 paciņa vaniļas cukura (8 g)
. Šķipsniņa sāls
(2-3 āboli)
Pirms pasniegšanas iesaku pievienot pūdercukuru.
Garda itāļu torte vien 10 minūtēs, ar izsmalcinātu garšu un bagāta ar riekstiem
Tevi noteikti interesēs
- Borščs ziemai 15 minūtēs: jau esmu aizvākojusi 100 burkas un vēl tikpat plānojuby Rinalds Bergmanis
- Savās mājās klusi aizsaulē devies populāras filmas aktieris: ”Viņš turējās cik varēja”by Sandra Vīgante
- Debesis 15.jūlija dienā pastāstīs, kāda būs vasaras otrā puse — to zināja jau mūsu senčiby Sandra Vīgante