7. Masu izmaisa.
8. Pievienojiet miltus.
Iesaku visiem vispirms izsijāt miltus pirms pievienošanas mīklai. Kūka būs vēl krāšņāka un maigāka. Gatavajai mīklai jābūt gaisīgai un apjomīgai. Tas var izrādīties šķidrs vai varbūt vidēji biezs. Tas viss ir atkarīgs no miltu kvalitātes.
9. Āboli jānomizo un jāizņem serdes, izņemot sēklas.
Mizu noņemt vispār nav nepieciešams. Izlemiet paši.
Labāk ir dot priekšroku saldākām ābolu šķirnēm. Tie padarīs gatavo pīrāgu vēl garšīgāku. Bet pat tad, ja jūsu izvēle krita uz skābu ābolu šķirni, ceptiem izstrādājumiem būs patīkama saldskāba garša. Vēlos atzīmēt, ka, cepot cepeškrāsnī, ābolu labvēlīgās īpašības gandrīz nezaudē. Tiek saglabāti augļi un to unikālā garša un aromāts, un mīkla izrādās maiga.
10. Ābolus sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos.
11. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepampapīru.
12. Salieciet ābolus pa visu pīrāga virsmu.
13. Pīrāgu vajag cept cepeškrāsnī 180 grādos 35-40 minūtes.
Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo. Ja uz tā nav palikusi mīkla, tad pīrāgu var pasniegt.
Omīte atklāja, kāpēc sabiedriskajā transportā katru dienu ir tik daudz tantiņu sastrēgumstundā
Sastāvdaļas ābolu pīrāga pagatavošanai:
· 1 ola (var 2,3);
· 1 glāze cukura (200 g);
· 1 glāze piena (250 ml);
· 3 ēd.k. augu eļļa;
· 2 glāzes miltu (parasti 320 g);
· 1 paciņa cepamā pulvera 10 g (2 tējk.);
· 1 paciņa vaniļas cukura (8 g)
. Šķipsniņa sāls
(2-3 āboli)
Pirms pasniegšanas iesaku pievienot pūdercukuru.